Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Under söndagskvällen grips en efterlyst för Boråsvåldtäkt, chaufför vaknade av att nåogn skar upp kapellet till lastbilen och två personer grips för utpressningsförsök.

Sjuhärad

Polisen har gripit två personer i Viskafors efter en anmälan om utpressningsförsök.

Det var vid 01-tiden under natten till måndagen som polisen får ett larm om ett utpressningsförsök i Viskafors. Ganska direkt när polisen kommer till platsen kan två män gripas. Männen som är 20 och 25 år gamla förs till polisstationen i Borås där inledande förhör kommer hållas under måndagsförmiddagen.

Under natten till måndagen vaknar en chaufför av att någon eller några skär sönder kapellet på hans lastbil. Polis kalls till platsen och en anmälan upprättas.

Det var strax innan klockan 04.00 på måndagsmorgonen som en lastbilschaufför upptäcker att någon håller på att sköra upp hans kapell.

En man har varit efterlyst i månader för en våldtäkt i Borås. Nu är han hittad.

Den misstänkte befann sig i Göteborg när han upptäcktes och plockades in av polisen.

Sverige

En man i 30-årsåldern lämnades med knivskador vid Hallands sjukhus i Varberg under natten mot måndagen.

– Han har knivskador i buk och arm, han är väldigt förtegen om vad som har skett och vi har rubricerat det som grov misshandel, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

Polisen har försökt att förhöra mannen, som inte vill berätta vad som hänt. Han är känd av polisen sedan tidigare. (TT)

En man i 20-årsåldern har attackerats med kniv på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Larmet kom strax innan klockan 23, och mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen spärrade av ett område och tekniker undersökte platsen. Vid 04.30-tiden fanns ännu inte någon misstänkt.

– Vi är på spaningsstadiet, säger Marie Laubert, jourhavande förundersökningsledare.

Offret har ännu inte kunnat förhöras, men han ska inte vara livshotande skadad, enligt polisen. (TT)

Världen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson gör ett nytt försök med nyval i dag, samtidigt som EU-ländernas ambassadörer enligt källor träffas för att diskutera hans begäran om en förlängning av tidsfristen för utträdet.

Formellt har Storbritannien begärt en förlängning januari ut, med en möjlighet till brexit tidigare om parlamentet i London röstar ja till ett utträdesavtal. EU-länderna har signalerat ett ja, för att slippa kaos när den nuvarande tidsfristen går ut natten mellan torsdag och fredag, men inte kommit överens om förlängningen ska vara så lång som tre månader.

I underhuset i London lägger Johnson åter fram ett förslag om nyval, som i så fall kan hållas den 12 december. Men om inget dramatiskt händer under dagen ser han ut att förlora omröstningen, som kräver två tredjedelar av alla röster för att gå igenom. (TT)