Nyheter

Två anhållna efter utpressning – använde pistolliknande föremål

Viskafors Artikeln publicerades

Två personer sitter anhållna misstänkta för utpressning efter en incident under natten. Offret säger att ett större gäng dykt upp utanför hans bostad med en pistol.

Det var vid 01-tiden under natten till måndagen som polisen fick ett larm om ett utpressningsförsök i Viskafors.

– Inringaren säger att det är ett större gäng med svartklädda killar som befinner sig utanför hans bostad och att han ska ha sett en pistol, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

När polisen anländer till platsen skingras gänget och minst två personer springer ut i skogen men de kan relativt omgående gripas.

– De spåras med hund och greps. De är välkända för oss sedan tidigare.

Den pistol som målsäganden ska ha sett visade sig vara en kniv vars skaft påminde om en pistol. Den ska ha suttit i mannens byxlinning och stationsbefälet säger att han har förståelse för att det misstogs för en pistol men att det alltså var en kniv det rörde sig om.

De gripna männen, som är 20 och 25 år gamla, fördes till polisstationen i Borås. Efter inledande förhör anhålls båda av åklagare. Fler förhör kommer att hållas under dagen.

– Det ska ha varit en fullbordat utpressning, genom att de hotat målsäganden som sedan tidigare är bekant med gärningsmännen men huruvida de kom över några pengar är inte klart.