Ledare

Gästkrönika
I tisdags möttes utrikesministrarna Margot Wallström och Sergej Lavrov i Moskva. Inga muntrare miner, som väntat.
Foto:

Ledarkrönika
Sverigedemokraternas Linus Bylund på väg till omröstningen i riksdagen om misstroendevotum mot finansminister Magdalena Andersson 2015. Samme Bylund som i fjol på twitter skrev att det var ”PK som krossade butiksfönster under kristallnatten”.
Foto:

Gästkrönika
Under lördagen möttes USA:s vicepresident Mike Pence och Tysklands förbundskansler Angela Merkel i München, på den stora säkerhetskonferensen. Pence gav försäkringar om att USA står fast vid sina åtaganden i Nato – men poängterade att (de flesta) övriga medlemmar måste höja sina försvarsanslag.
Foto:

Ledarkrönika
Dimitru – vi kallar honom så - träffade ledarsidan i ett samtalsrum på häktet i Borås. Den rumänske lastbilschauffören som greps stupfull sittandes i sin lastbil vid Boråstorpet avtjänar nu fyra månaders fängelsestraff.

USA:s säkerhetspolitik i gungning
Donald Trump undertecknar ett presidentdekret medan medlemmarna i Strategic Initiatives Group – svärsonen Jared Kushner, Stephen Millar och Steven Bannon (alla till höger om presidenten) håller ett vakande öga.
Foto:

Gästkrönika
Så här tänker sig Trafikverket och arkitekterna hur den kommande nya järnvägsstationen i Varberg ska se ut när den, förhoppningsvis, blivit färdigställd år 2024.
Foto:

Ledare
Den nya enheten inom Borås stad, Centrum för kunskap och säkerhet, avrapporterar på måndagen till kommunstyrelsen om läget när det gäller extremismen. Här chefen Peder Englund.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här