Ledare

Ledare
Statsminister Erna Solberg lyckades få till en budgetöverenskommelse i sista stund. På måndag hade det väntat en ovälkommen regeringskris. Till vänster om Solberg står Trine Skei Grande (venstre) som var av partiledarna som först hoppade av förhandlingarna. På höger sida står Fremskrittspartiets Siv Jensen och utanför henne Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide.
Foto:

Ledare
Ylva Johansson gjorde på onsdagen sitt bästa för att – utan specificerade vapen – hota kommuner med ”sanktioner” om man inte ordnar boende åt de nyanlända.
Foto:

LRF och LO i grönt utspel
Sovjets ledare Nikita Chrustjev på officiellt besök i Sverige 1964: Då var svensk landsbygd – här Hagbyberga Säteri – något att stolt visa upp för omvärlden. Landsbygdens potential finns kvar och är outnyttjad, hävdar LO och LRF med rätta.
Foto:

Gästkrönika
Ådalen 1931: ”Skotten i Lunde som dödade fem arbetare på Kristi Himmelsfärdsdagen splittrade tveklöst Sverige. Men de var också det tragiska resultatet av eskalerande motsättningar längs en redan väl etablerad skiljelinje, mellan arbete och kapital, mellan vänster och höger”, skriver Andreas Johansson Heinö.
Foto:

Ledare
Budgetdebatten i Borås fullmäktige pågick hela onsdagen och fortsätter under torsdagen. Mest uppmärksammat blev ”bråket” mellan Moderaternas Ulrik Nilsson (på språng upp i talarstolen) och Liberalernas Morgan Hjalmarsson (ryggen mot kameran) om skatteuttaget och möjliga besparingar.
Foto:

Ledare
En bild från en stor svensk ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn och vuxna, Pajala i Norrbotten. Nu ställer UNHCR frågan om Sverige under asylprocessen verkligen försöker tillfråga de anhöriga tillräckligt om vad de tror vore bäst för barnen.
Foto: