Ledare

Flaggan hissas och halas till halv stång. Thorbjörn Fälldin hyllar hemma på gården i Ramvik sin fallne politiske motståndare Olof Palme på morgonen efter mordet på Sveavägen. En gest och en handling som var sprungen ur en lång svensk frihetskamp för jämlikhet. Foto Ingvar Näslund, Örnsköldsviks Allehanda 1986
Thorbjörn Fälldin 1926–2016

Gästkrönika
Ett parti som sätter i system att i riksdagen rösta på ett helt annat sätt än vad de lovat avslöjas, men vem bevakar europaparlamentarikerna?
Foto:

Ledare
Sverige är i dag det enda EU-landet som inte tillåter gårdsförsäljning av alkohol. I söndagens BT (17/7) berättade Claes Wernersson på Qvänum mat och malt om sitt mikrobryggeri.
Foto:

Gästkrönika
I måndags höll minnesceremonier i Bosnien till minne av massakern och folkmordet 11 juli 1995 då omkring 8 000 muslimska män och pojkar mördades av serbiska trupper. I kistorna på bilden, vid Totocari-minnesplatsen utanför Srebrenica, låg 127 av offren som nyligen blivit identifierade. Anela Murguz skriver om konsekvenserna som lever kvar av folkuppdelningen i ex-Jugoslavien och vad vi bör lära oss av det i Sverige.
Foto:

Gästkrönika
Republikanerna samlas i Cleveland för partikonvent.
Foto:

Ledare
Turkiets auktoritäre president Recep Tayyip Erdogan har fortsatt USA:s och EU:s stöd. Kuppförsöket misslyckades, men Turkiets politiska kris försvinner inte med den. Bilden är från Natotoppmötet i Warszawa 8 juli där han skakar hand med Polens president Andrzej Duda med Jens Stoltenberg på sin vänstra sida.
Foto:

Inpass från vänster
Skribenten Lars Stjernkvist är, förstås, också varm anhängare av IFK Norrköping. Här klubbens klack hemma på Östgötaporten 29 maj, inför mötet med IF Elfsborg, när tränaren Janne Andersson avtackades.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här