Ledare

Kulturminister Alice Bah Kuhnke och Nationalmuseums ställföreträdande chef Birgitta Castenfors på en bild från december, apropå återflytten till renoverade bygganden. Ministern tog 28 mars emot en utredning med förslag om att tio procent av alla myndigheter ska upprätta ”residens” för anställda konstnärer.
Foto:

”Efter #metoo diskuteras kvinnors integritet, rättigheter och frihet på arbetsplatser och i offentliga miljöer igen”, skriver Marie Demker som ett exempel på hur tiderna och samhället förändrats. Bilden visar skådespelaren Nicolle Rochelle som syntes i flera avsnitt av ”The Cosby Show” när hon grips av polis i samband med rättegången mot just Bill Bosby, numera dömd för rader av sexuella övergrepp.
Foto:

Parterna som presenterade ”datafabriken” på Lindholmen Sciende Park i onsdags, fr v Filip Kjellgren, Vinnova, Jonas Andersson, VGR, IT-minister Peter Eriksson, Niklas Wahlberg och Maria Hedlund, Lindholmen Science Park och Dennis Nobelius, Zenuity.
Foto:

Riksdagsvalet bör även betraktas som ett EU-val, menar Christofer Fjellner. Här är Stefan Löfven omgiven av ministerrådets ordförande Donald Tusk och kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker under toppmötet i Göteborg i november i fjol.
Foto:

Det byggs i Sverige. Inte minst i Borås. Men dock inte i någon större mängd för människor som inte kan få eller behålla en bostad på den vanliga marknaden.
Foto:

I "Karlstads allra heligaste" för många, friluftsområdet Skutberget väster om staden, står nu denna skylt som varnar för kommunens planer på att upplåta en del av marken till ett ”Muminland”. Över det politiska stöket, som skapat ett nytt parti inför valet, vakar bysten över Skutbergets skapare Anders Forssell. Vänner av det nya partiet har placerat ut ”varningsskyltar” om vad som kan vänta...
Foto:

Förra helgen deltog Thomas Lundberg och Jan Riise i strandstädningen på Västkusten, närmare bestämt vid Smarholmen vid Vallda på Onsalahalvön. Mycket plast blev det.
Foto: