Ledare

Ledare
En kvinna i heltäckande klädsel passerar ett skyltfönster i en galleria i Dubai. Det finns en baksida till all lyx och modernitet - kvinnosynen. Det visar inte minst de omständigheter som ogifta kvinnor föder barn under.
Foto:

Ledarkrönika
Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset i Stockholm. Trots att teknisk bevisning finns vid en våldtäktsanmälan kan gärningsmän gå fria. I vissa fall förhörs inte ens den utpekade förövaren, visar Uppdrag Granskning.
Foto:

Ledare
Anhängare till Ja-sidan jublar och viftar med EU-flaggan vid valvakan i november 1994 i samband med den svenska folkomröstningen om Sveriges medlemskap till den Europeiska Unionen. Lyssnar man på kandidater inför det stundande EU-valet, verkar det vara ett nja, snarare än ett nej eller ja, till EU.
Foto:

Ledarkrönika
Det eldhärjade huset i Knalleland en knapp vecka efter eldsvådan. ”För mig har den gula fabriksbyggnaden alltid varit Saxylle-Kilsund, textilföretaget som låg där i många år. Det var den även efter nedläggningen av fabriken. Min pappa jobbade där och själv jobbade jag där några långa sommarmånader på 70-talet.” det skriver BT:s chefredaktör Stefan Eklund.
Foto: