Ledare

Gästkrönika
Amineh Kakabaveh, 45, socionom från Botkyrka, är riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2008. Hon har särskilt engagerat sig mot hedersförtrycket i förorterna - men fått intern kritik för detta, det passar inte partiets normkritiska linje.
Foto:

Ledare
Partiledarna Annie Lööf (C), Anna Kinberg Batra (M) och Ebba Busch Thor (KD) under tacksägelsegudstänsten för prins Alexander i Slottskyrkan i Stockholm för några dagar sedan. I dagarna presenterar de, och Liberalernas Jan Björklund, sina vårbudgetmotioner.
Foto:

Ledare
Gustav Fridolin och Åsa Romson tog ett kreativt grepp på måndagen då de – endast 18 dagar före MP-kongressen – sa att de öppnar upp för fler att kandidera till deras jobb, samtidigt som de sa att de ville stanna kvar.
Foto:

Gästkrönika
Den israeliske soldat som greps av polis efter att ha skjutit ihjäl en palestinsk terrorist, som låg skadad, har stöd hos en stor del av det israeliska folket, enligt en opinionsmätning som en tv-station gjort. På bilden demonstrerar en del av dem till soldatens stöd utanför militärdomstolen Castina i Ashkelon.
Foto:

Svenska folket tror på försvaret igen
Ett ryskt stridsflygplan av typen SU-27 sniffar bara ett par tiotals meter från ett amerikanskt signalspaningsplan, en RC-135, över södra Östersjön för en vecka sedan. Strax dessförinnan flög andra ryska stridsplan extremt nära amerikanska marinfartyg ute på Östersjön.
Foto:

Ledarkrönika
En H&M-butik på Drottninggatan i Stockholm. Om förhållandena på textilfabriken i Kambodja som syr tröjor till H&M skrev Aftonbladet nyligen. Men tidningen slår åt fel håll, skriver Johanna Grönbäck i sin gästkrönika.
Foto:

Inpass från vänster
Finansminister Magdalena Andersson och Stefan Löfven borde testa en ny modell med budgeten till hösten, föreslår Lars Stjernkvist. Först lägga eget förslag, utan att först förhandla med Vänsterpartiet.
Foto:

Ledarkrönika
När turkiska riksförbundets nu avgångne vice ordförande Barbaros Leylani häromveckan önskade ”död åt de armeniska hundarna” blev det en riksnyhet, noterar Andreas Johansson Heinö. Men, skriver han också, ”ja då stannar samtalet om rasism plötsligt av”.
Foto:

Ledare
Miljöminister Åsa Romson (MP) försökte bluffa bort det faktum att Miljöpartiet gått med på att istället för att låta Vattenfalls kol vara så skulle det statliga företaget få sälja det till högstbjudande, skriver ledarsidan efter beskedet om att Vattenfall vill sälja det tyska brunkolet.
Foto:

Ledarkrönika
Filmen "Under sanden" har precis börjat visas å svenska biografer. Den skildrar en period i dansk historia som är mindre omtalad, nämligen hur tyska krigsfångar användes bland annat för att rensa stränderna från Hitlers minor.

Gästkrönika
Under paraply även i solen, mentalt sett? ”Dystopier är också handlingsförlamande, de närmar sig ödestrons passivitet och öppnar ett ideologiskt utrymme för missnöje, misstro, oro, rädsla och ängslighet”, skriver Marie Demker i sin gästkrönika.
Foto:

krönika: Stefan Eklund
En dagstidning i dag är mycket mer än artiklar på papper. Vi behöver helt enkelt omdefiniera vad BT egentligen är, menar tidningens chefredaktör Stefan Eklund. Bilden visar en ny sida av BT:s verksamhet – nyhetsbaren i kulturhuset.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här