Ledare

Borås. Staden vid Viskan. Staden med ett Janusansikte, den delade staden där livsförutsättningarna allt mer skiljer sig åt. Om detta är det färska Välfärdsbokslutet tydligt.
Foto:
Ledarkrönika

Mitt Europa
”För att styra mot framtiden behöver vi som tror på EU våga ha en vision i sikte. Därför är det alldeles rätt att hålla federalismens låga vid liv”, skriver Cecilia Wikström i gästkrönikan. Här på bilden, från G7-mötet i Taormina på Sicilien på fredagen, möttes två som tror på ett starkt EU, Frankrikes Emmanuel Macron och kommissionens Jean-Claude Juncker, och två tvivlare, Donald Trump och Theresa May.
Foto:

Ledare
En bild från Karlstad 14 maj i fjol då Amanda Lind valdes till partisekreterare i Miljöpartiet. Här flankerad av språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin. I dag samlas MP till kongress i Linköping.
Foto:

TV: Ledare

Gästkrönika
Nyligen tog Donald Trump emot palestiniernas president Mahmoud Abbas i Vita huset. I dag anländer den amerikanske presidenten till Israel. Han kommer även att träffa Abbas på Västbanken.
Foto:

Ledarkrönika
1 mars publicerade Trafikverket en så kallad åtgärdsvalsstudie över tio olika delområden mellan Jönköping och Borås där man beskrev fördelar och nackdelar med en dragning av en ny höghastighetsjärnväg. Delområde 10, längst i söder på kartan, bedömdes som billigast. Västra Götalandsregionen föredrar delområde 8 – det gröna partiet på kartan – och vill nu se ett rejält omtag för att få med Ulricehamn på tåget igen.
Foto:

Mitt Europa
EU måste reformeras, det var Frankrikes nye president Emmanuel Macron tydlig med i sitt installationstal. Dagen efter, i måndags, reste han till Berlin för att träffa Angela Merkel. Dagens Europa-krönikör Christofer Fjellner skriver om vikten av att a l l a medlemmar verkligen känner sig delaktiga och inte frånkörda.
Foto:

Vid 18-tiden på fredagskvällen, svensk tid, kom Julian Assange ut på balkongen på Equadors ambassad i London och höll ett brandtal som inte till varje del var en korrekt beskrivning av verkligheten.
Foto:

Gästkrönika
En bild från övningen Baltops i juni i fjol, på Utö i Stockholms skärgård. Försvarsmaktsövningen Aurora till hösten blir betydligt större.
Foto:

Inpass från vänster
Bert Karlsson - hade inte blivit vald utan attraktiva idéer.
Foto: