Ledare

Ledare
Tid över för hemtjänstpersonalen att sitta ned vid bordet när de äldre med behov av hjälp äter? Det kan ha ett stort värde. Men i Borås stad läggs klart mindre andel av arbetstiden än i många andra kommuner hemma hos brukarna.
Foto:

Ledare
Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel på torsdagsförmiddagen tog alliansvännerna på sängen. Det var mindre vettigt hanterat av den som aspirerar på statsministerposten. Men hon har rätt i att det måste vara möjligt med – noga valda – enskilda uppgörelser med SD i riksdagens utskott.
Foto:

Ledare
Här vid Hulta torg i Borås planerar AB Bostäder 90-100 nya bostäder, klara 2019. Totalt finns 550 nya lägenheter i bolagets planering. Det Migrationsverket ägnar sig år nu för att komma åt kommunens allmännytta är rena skamgreppet.
Foto:

Ledare
Borås stads kommunchef Svante Stomberg har lett arbetsgruppen som under tre månader har tagit fram förslag om hur lärarkrisen ska tacklas. Inför kommunalråd, enhetschefer och fackförbund presenterade han planen på måndagen.
Foto:

Ledare
En bild från Elfsborgs möte med Sundsvall i augusti 2015. Den stora mängden Guliganer och andra på läktarna är givetvis skötsamma och de på denna bild har inget med den urspårade uppmarschen till mötet med Blåvitt, som åtalet beskriver, att göra. Men Elfsborgs spelare kan tydligare markera gentemot dessa "fans" hur de ser på dem.
Foto:

Gästkrönika
Baka sitt eget bröd. Äga det. Äganderätten är en fundamental del av en demokrati. Men den är inte ohotad, skriver PJ Anders Linder.
Foto:

Gästkrönika
Anna Carlstedt (th) tog nyligen över uppdraget som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, utsedd av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP). Carlstedt har medgett att hon har grunda kunskaper i ämnet religiös fundamentalism.
Foto:

Ledarkrönika
Presskonferensen som Donald Trump höll på onsdagsförmiddagen, lokal tid, i Trump Tower i News York kan vara en av de märkligaste, mest bisarra, politiska presskonferenser som hållits i modern tid. Ska denne man bli USA:s president om en dryg vecka?
Foto:

Ledare
Sveriges feministiska regering har ett jämställdhetsproblem att hantera åtskilliga dimensioner större än frågan om kvotering av bolagsstyrelser, nämligen den om kvinnors radikalt ökade upplevda otrygghet.
Foto:

Inpass från vänster
Den numera klassiska presskonferensen i Rosenbad 24 november 2015 då Stefan Löfven och Åsa Romson annonserade omläggningen av migrationspolitiken.
Foto:

Ledarkrönika
Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii-moskén på 1 130 meters höjd ovanför Erdogans föräldrarnas hemstad. Namnet kommer sig av att bergsryggen är riktad mot Mekka.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här