Ledare

Ledare inför fullmäktige
Här är utdrag ur Borås stads egna revisorers rapport över 2016 som fullmäktige tar del av under sammanträdet på torsdagskvällen. Stadsrevisionen ser sammantaget ”betydande risker” för att kommunen inte ska klara att leva upp till lagens krav. Kurvan visar prognosen över antalet nyanlända som kommunen får ansvar för.
Foto:

Ledare
En kvinna klädd i typisk klädsel på en semesterort i närheten av Jeddah i Saudiarabien. Nu har Saudi valts in i FN:s kvinnokimmission. Vad tyckte Sverige och dess feministiska regering om det? Hemligt.
Foto:

Gästkrönika
Stig Järrel som sträng magister i Alf Sjöbergs film ”Hets” från 1944 är en klassiker som ofta fått stå som karikatyr över fel sorts så kallad katederundervisning i skolan. Men rätt skött är just ”katederundervisning” vad elever som har det svårast kan ha mest hjälp av.
Foto:

Gästkrönika
Den här bilden togs 10 april när en av de egyptiska kopter som dödades av terrorn under Palmsöndagen i Mar Amina-kyrkan i Alexandria begravdes. IS-män tog samma dag livet av 45 personer i två samordnade attacker.
Foto:

TV: Ledare

Ledare
I natt jublades det förstås kraftfullt och lättat hos den rekordunge Emmanuel Macrons supportrar i Frankrike. Han är ju den oberoende 39-åringen utan eget parti. I opinionsmätningarna spås han vinna andra omgången klart över Marine Le Pen. men mycket kan hända på två veckor.
Foto:

Krönika: Stefan Eklund
Sommarstugemorden i Arboga – bilden visar platsen för brotten – är mycket uppmärksammade och en 42-årig kvinna samt hennes 19-årige pojkvän är misstänkta för brotten. Men ska media publicera namn och bild på de misstänkta? Nej, inte före dom har fallit, menar BT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Stefan Eklund. Andra utgivare tänker annorlunda…
Foto:

Ledare
Nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen framträder gärna med sina särpräglade flaggor. Här går sympatisörer på Strömbron i Stockholm i november i fjol. Nu väntas de få tillstånd att delta i Almedalen i juli.
Foto:

Ledare
Det här en bild ur den video som Aftonbladet nyligen publicerade. Filmen visade föreläsningen ”Riktlinjer för beblandning i väst” och hölls i oktober 2015. Föreläsare är sheikh Muhammad al-Shahrani. Det här är ett av flera citat om hur kvinnor måste uppträda, enligt föreläsaren.
Foto:

Ledare
Emmanuel Macron, 39-åringen, kämpar nu, i slutet av presidentvalskampanjen och inför första valomgången nu på söndag, skapa en mer personlig bild av sig själv. Här på besök på matmarknaden Rungis söder om Paris.
Foto:

Inpass från vänster
Natten till tisdagen samlade gatukontoret i Stockholm ihop alla tusentals blommor som människor placerad på de spontana platser som uppstått efter terrordådet vid Åhléns i Stockholm. Men så sent som på annandag påsk fylldes högarna på.
Foto:

krönika
”Det är förstås detta som terroristerna är ute efter, att skapa en misstänksamhet, att göra samvaron mellan människor av olika traditioner och religioner omöjlig.” Det skriver BT:s chefredaktör Stefan Eklund med anledning av terrordåden i Stockholm och Egypten.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här