Ledare

Bolaget Victoria Park köpte omkring 900 lägenheter av allmännyttan i Borås. Ett av motiven för att kräva fast inkomst av nya hyresgäster är att minska segregationen och öka attraktiviteten att bo på Hässleholmen.
Foto:
Hyresreglerna på Hässleholmen

Inpass från vänster
Rikspolischefen Dan Eliasson (här på presskonferens med inrikesminister Anders Ygeman och Säpochefen Anders Thornberg) har inte gjort livet lättare för sig med de oämbetsmannamässiga uttalandena om Sverigedemokraterna.
Foto:

Ledarkrönika
Särlaskolans rektor Harald Lundkvist, pedagogen Barbro Johansson och IT-teknikern Ida Norinder med en iPad som eleverna som nu börjar ettan utrustas med för att snabbare lära sig läsa och skriva. I dag, måndag, får deras skola besök av Moderaternas skolpolitiska talesperson.
Foto:

Ledarkrönika
Vid 03-tiden på måndagsmorgonen kastade någon in en handgranat genom det här fönstret i Biskopsgården, Göteborg. En åttaårig pojke som sov över där tillfälligt omkom. Lägenheten är kopplad till en man som nyligen fick livstids fängelse för krogmorden på Vårväderstorget.
Foto:

LEDARE
Byn Östra Hunghult ligger inte längs allfartsvägarna. Men det betyder inte att den saknar liv. Här är några av de barn och föräldrar som berörs av konflikten om skjolskjutsarna med Borås kommun. Längst till vänster: Lovisa, Olivia, Emma, Judith. Bakre raden: Ida med Amy, Kicki med Hugo, Bella och Elias. Mittenraden: Isabell, Nils, Samuel, Mike, och Chela. Främre raden: Alva, Linnea, Madeleine och Philip. Längst fram: Ludvig.
Foto:

Ledare
Sverigedemokraternas talesperson i kommunfullmäktigedebatten i Borås på torsdagskvällen om partiets motion med krav på ett ”mångkulturellt bokslut” var Björn Qvarnström. Han valde att gå och köpa en dricka när motargumenten kom.
Foto:

Gästkrönika
Den som tänder eld på bilar bränner också skattemedel – pengar som hade kunnat göra större samhällsnytta, skriver Murguz i sin gästkrönika.
Foto:

Ledare
Det blå ljuset från datorskärmar sägs ha en mer uppiggande effekt än kaffe. Kanske borde föräldrar helt enkelt bli bättre på att stänga av bredbandet om kvällarna innan söker sig till vården för att få hjälp med sömnen.
Foto:

Ledare
Efter fem år som partisekreterare lämnar Carin Jämtin ledningen för Socialdemokraterna och kontoret på Sveavägen 68. Enligt medieuppgifter utnämns hon inom kort till generaldirektör för Sida. Stämmer uppgifterna vore det onekligen uppseendeväckande, om än inte förvånande.
Foto:

Ledare
På måndagen presenterade Trafikverket sin nya, åttonde, korridor för hur höghastighetsjärnvägen kan passera Borås. De snabba tågen ska i denna skiss passera i östvästlig riktning i höjd med Osdals lada, medan ett åtta till tolv kilometer långt så kallat bispår dras in till Borås. Inne i stan, precis söder om Rv 40, finns två olika möjliga dragningar: en med station precis invid Rv 40, en lite längre åt sydväst.
Foto:

Ledarkrönika
Den framlidne Thorbjörn Fälldin hade och politiker som Göran Persson och Carl Bildt har och fortsätter ha förtroende. Vi behöver fler politiker som dem.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här