Ledare

Under söndagen hade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ( t v) möten med såväl Hillary Clinton som Donald Trump. Några dagar tidigare, 21 september, mötte han president Barack Obama på Lotte New York Palace Hotel, i samband med FN:s generalförsamling.
Foto:

Ledare
Den här kartan presenterar Borås Stad i sitt yttrande till Trafikverket som en ny variant av "korridor gul", som staden kan acceptera som en andrahandslösning för en ny järnväg. Då skulle stationen läggas invid den nuvarande medan spåret sedan viker av åt öster i tunnel under Yxhammarsgatan. Huvudspåret skulle gå i tunnel söder om centrum.
Foto:

Ledarkrönika
”Vikten av läsning handlar inte bara om att kunna ta till sig den faktatyngda rapporten, det handlar även om att för en stund få fly undan sitt eget liv för att upptäcka andras.” Det skriver Johanna Grönbäck i gästkrönikan.
Foto:

Ledarkrönika
En gruppbild en kinesisk företagsdelegation och svenska företagsledare som togs emot av bland andra statsminister Stefan Löfven och närings- och innovationsminister Mikael Damberg i Rosenbad 12 september. Samma svenska regering har att hantera den i Kina fängslade svenske medborgaren Gui Minhai liksom Dawit Isaak, som Eritrea i dag hållit inlåst i 15 år utan rättegång.
Foto:

Inpass från vänster
Artikelförfattaren Lars Stjernkvist till höger, med sin välbekanta ryggsäck, hälsar på dåvarande partiledaren Göran Persson vid partikongressen i Malmö 2005.
Foto:

Ledarkrönika
Labourledaren Jeremy Corbyn kan räkna med att gå vinnande ur dagens partikongress i Liverpool. "Frågan är dock hur länge vänstern anser sig ha nytta av honom", skriver Mikael Hermansson.
Foto:

Ledarkrönika
Det här diagrammet visar hur kostnaderna för försörjningsstöd, ofta kallade socialbidrag, utvecklats i Borås Stad sedan 2012. Varje stapel motsvarar en månad. I juli och augusti nåddes de lägsta siffrorna sedan mitten av 90-talet. Utvecklingen är med andra ord mycket positiv.

Ledare
För fem år sedan besökte dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt, utbildningsministern Jan Björklund, näringsministern Maud Olofsson och socialministern Göran Hägglund Stockholms Hotell och Restaurangskola i Johanneshov som en del i lanseringen av den sänkta restaurangmomsen. Den skapade 11 500 nya jobb, enligt ny forskning.
Foto:

Ledare
Fru Justitia manar till rättsprocessens opartiskhet. Den här utsmyckningen finns vid Stockholms tingsrätt.
Foto:

Gästkrönika
I samband med riksmötets högtidliga öppnande i tisdags hölls även en traditionsenlig gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm. Här anländer Ulla och Stefan Löfven. Men parallellt med denna hölls även en s k sekulär ceremoni. Onödigt, menar Marie Demker.
Foto:

Ledarkrönika
Närmare tusentalet polacker genomförde en manifestation i Harlow efter ”Brexitmordet” på den polske medborgaren Arkadiusz Jozwik. I veckan började polsk polis patrullera i den brittiska staden.
Foto:

Ledare
Normalt håller kommunstyrelsen i Borås korten i de lokala löneförhandlingarna tätt, men nu visar Moderaterna och Annette Carlson (t h) upp dem för offentligheten inför budgetdiskussionerna med bl a Socialdemokraternas Ulf Olsson (i mitten) efter helgen.
Foto:

Ledare
Wilska-kompaniet från P 4 i Skövde, med sitt karaktäristiska emblem på uniformen, står för huvudparten av de 150 soldater som överbefälhavaren beslutat ska stanna kvar på Gotland efter den beredskapsövning som precis avslutats. Bättre litet och sent än för sent. Här rullar de av gotlandsbåten med sina bepansrade fordon.
Foto:

Ledare
Till riksmötets högtidliga öppnande tar man förstås på sig högtidskläder, och i finansminister Magdalena Anderssons (tv) fall brukar det vara en folkdräkt. En selfie, här med ministerkollegan Alice Bah Kuhnke, hör förstås också till. Tillsammans utgör de delar av den politiska teater som just nu utspelas där målet är garanterat fortsatt S-maktinnehav.
Foto:

Ledare
Lunchbön i en muslimsk friskola, fotograferad för några år sedan. Var går gränsen för när religionen smyger sig in även i klassrummen? Liberalernas utspel bör tas på allvar, men en acceptabel lösning är svår.
Foto:

Rapporten om Nato och neutraliteten
Efter 11-septemberattackerna i USA för 15 år sedan i morgon aktiverade Natos Artikel 5 för första och hittills enda gången. Ett antal Nato-luftövervakningsflygplan började patrullera USA:s luftrum. Rapporten om Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, som presenterades på fredagen, borde leda till en debatt inom socialdemokratin där de känslomässiga låsningarna står i vägen. På bilden är Nato-länderas ledare samlade till möte i Warszawa i somras. Varje beslut de fattar kräver full enighet.
Foto:

Ledarkrönika
Den här bilden från en lokal tv-kanal är otäck, men är viktig att ändå visa, som uttryck för helvetet i Aleppo i Syrien just nu. Mycket tyder på att klorgas, ett olagligt kemiskt vapen, använts i striderna på nytt. Vid solnedgången i kväll ska den av USA och Ryssland framförhandlade vapenvilan träda i kraft. Må den hålla.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här