Ledare

Ledare
I dag trampar hästarna runt på travbanan Forsa i södra Bollebygd, på gränsen mot Rävlanda och Härryda kommun. Om några år – ambitionen är 2019 – hoppas markägaren Stefan Söderkvist (tv) att spaden satts i jorden för att bygga 800 bostäder. Intill honom står projektledaren Göran Mellberg och kommunalråden Peter Rosholm samt Christer Johansson.
Foto:

Ledarkrönika
Under ett kampanjmöte i Dursley sprang Labourledaren Jeremy Corbyn ihop med sin bror David.
Foto:

Ledarkrönika
Engelska fotbollsfans festar med den egna flaggan i centrum.
Foto:

Ledarkrönika
Äntligen handslag även i Borås. Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S), och Sverigeförhandlingens HG Wessberg bekräftade överenskommelsen om villkoren kring en station på den tänkta höghastighetsjärnvägen klockan tio på fredagsförmiddagen.
Foto:

Gästkrönika
”Kanske ser inte SVT:s journalister att deras nyheter vinklas. Kanske försöker de påverka sina tittare och läsare att tycka vissa saker. Jag vet inte vad som är mest oroväckande”, skriver Johanna Grönbäck i sin gästkrönika. På bilden SVT:s vd Hanna Stjärne.
Foto:

Gästkrönika
ID- och passkontroller för pendlare över Öresund fortsätter i vart fall fram till november. Enligt en ny undersökning skapar detta problem, och danskar i allmänhet upplever att Sveriges intresse för integration i regionen minskar.
Foto:

Ledare
Zefiro kallas tågbyggarföretaget Bombardiers höghastighetståg som kom 2005. Det finns i tre varianter med topphastigheter mellan 250 och 380 km/h. Får vi se det susa förbi Borås om 20 år?
Foto:

Inpass från vänster
I fredags var energi- och samordningsminister Ibrahim Baylan (S) så glad över att kunna rapportera att fempartiöverenskommelsen om energipolitiken var klar, att han omfamnade även förhandlarna från M, C och KD.
Foto:

Ledare
Fempartiöverenskommelsen om energipolitiken i fredags är ett välkommet exempel på den pragmatism som politiken måste orka med i dessa tider.
Foto:

Inpass från vänster
Farzam Farrokhi, en iranier bosatt i New York, la blad från rosor på ex-champen Muhammad Alis grav på Cave Hill-kyrkogården i Louisville, Kentucky, på lördagen. I gästkrönikan hyllar Jenny Åkervall Ali som ett efterföljansvärt exempel på en människa med mod.
Foto:

Ledare
Segern i Stockholms tingsrätt har precis kommit: Johanna Westeson, John Stautter, chefsjurist på Civil Rights defenders, Fred Taikon och Robert Hårdh, chef för Civil Rights defenders, på Civil Rights Defenders kontor där de tog emot domstolens utslag att staten gjorde sig skyldig till etnisk diskriminering i samband med Skånepolisens registrering av romer. Civil Rights defenders har drivit ärendet i domstol.
Foto:

BT tipsar: Missa inte det här