Ledare

Ledare
Statsminister Erna Solberg drev igenom det ”moraliskt riktiga beslutet” om att ta hem norska medborgare – en kvinna och två barn – från interneringsläger i Syrien. Det beslutet fick regeringskollegan Siv Jensen att hota med regeringskris.
Foto:

Ledarkrönika
Talet om att ideologierna är i kris håller inte måttet. Det är partierna som inte har hängt med i utvecklingen. Här är det en av många Marx-Engelsstatyn i det forna Östberlin som håller på att tina upp ur vinterdvalan.
Foto:

Ledarkrönika
”Sett till forskningen talar helt enkelt det mesta för att det är en myt att svenska riksmedier är vänster- eller högervridna”, skriver Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet i sin första krönika på BT:s ledarsida.
Foto:

Ledare
Öresundsbron blev en succé. Nu är det hög tid för ännu en fast förbindelse mellan Sverige och Danmark, en väg- och järnvägstunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Men den danska opinionen krånglar.
Foto:

Ledarkrönika
Ebba Busch Thor (KD) överglänser Ulf Kristersson (M) i förtroendemätningarna just nu, men ändå ligger hon på minus.
Foto:

Ledarkrönika
Svenskporten i Riga. Ett svenskt minnesmärke av många runt om i världen, dokumenterat i en ny bok. Men hur stor förståelse har vi idag för att människor som invandrar till Sverige vill värna sitt språk och sin kultur? Det undrar BT:s chefredaktör Stefan Eklund.
Foto:

Ledare
Det fanns inget som räddningspersonalen kunde göra efter flygolyckan norr om Teherans internationella flygplats. 176 personer omkom.
Foto:

Inpass från vänster
Anhängare till Ja-sidan jublar och viftar med olika europeiska nationers flaggor vid valvakan på Norra Latin i Stockholm 13:e november 1994 i samband med folkomröstningen om Sveriges medlemskap till den Europeiska Unionen.
Foto: