Insändare

Ungas fria aktivitet ett hot enligt SD

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Robertsson

Svar till Tomas Brandberg (SD), Kristian Silbvers (SD) och Andreas Exner (SD), BT 25/1.

I BT 25 januari går SD till osakligt angrepp på Brygghuset, som man vill lägga ner eftersom det ”alltmer börjat likna ett nav för vänsteraktivister och deras opinionsbildning.” Som skäl för detta anger man två möten som hölls på Brygghuset hösten 2017, som arrangerades av Ship to Gaza och Nej till Nato Sjuhärad. Alltså för ett och ett halvt år sen.

Detta är två nätverk som är partipolitiskt obundna med klart begränsade uttalade syften.

”SD:s förslag om att lägga ner Brygghuset är i första hand ett slag mot alla dessa ungdomar som där har tillgång till lokaler där de kan få utlopp för sin kreativitet och möjlighet att träffa jämnåriga.”

Vi konstaterar att SD på sin hemsida också är motståndare till Nato (aug 27 2018), där man kan läsa att ”Sverige bör stå utanför Nato då alliansfrihet är det bästa ur säkerhetspolitisk synvinkel”, om detta nu fortfarande gäller.

Därför kan vi inte tolka deras insändare som något annat än ett angrepp på Brygghusets hela verksamhet, som de ser på med oro.

Brygghuset är alkohol- och drogfritt, samt religiöst och partipolitiskt obundet. Det är en verksamhet som bygger på att de som kommer dit står för innehållet och Brygghuset för lokalerna. Det står öppet för alla organisationer, föreningar och enskilda och är i första hand ett hus för ungdomar mellan 16 och 29 år.

Så SD:s förslag om att lägga ner Brygghuset är i första hand ett slag mot alla dessa ungdomar som där har tillgång till lokaler där de kan få utlopp för sin kreativitet och möjlighet att träffa jämnåriga.

Gunnar Olofsson, Palestinagruppen Borås

Sonja Persson, Nej till Nato Sjuhärad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.