Insändare

Regionen ger Säs för lite pengar

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Valkonen

Att fortsätta underbetala för goda prestationer skapar en ännu större misstro mot verksamheten vid Säs, konstaterar Göra Persson.

Efter att ha besökt BT:s nyhetsbar gällande Säs kan jag konstatera att sjukhuset utför sina arbetsuppgifter enligt beställning och med god kvalitet, vilket bekräftas av såväl sjukhusdirektör som politiker, såväl styrande som opposition. Personalen beskrev situationen som mycket ansträngd. Så gjorde även fackliga företrädare. Att personalen överutnyttjas bekräftades också under debatten. Inga anmärkningar görs mot effektiviteten vid Säs.

Cecilia Andersson (C), representant för den styrande majoriteten, framhåller att regionen har tillskjutit 740 miljoner kronor som förlusttäckning de senaste åren. 2018 års resultat är en förlust på 200 miljoner kronor.

”Förstår inte politiker att den allt större bristen på arbetskraft kommer att driva upp lönekostnaderna?”

Resultatet av den politiska styrningen av Säs är att allmänheten uppfattar de årliga underskotten som något som minskar trovärdigheten för Säs, vilket enligt ovan är helt onödigt.

Jag har arbetat med ekonomi under 50 år och kan inte förstå annat än att regionen betalar för lite för den utmärkta verksamheten som finns inom Säs. Att fortsätta att underbetala för goda prestationer skapar en ännu större misstro mot verksamheten vid Säs. Om skälet till underbetalningen är politisk – säg detta i klartext. Låt inte Säs behöva lägga tid och kraft på en skapad förlust.

Dessutom tar jag mig för pannan när jag hör att några mer pengar inte kommer att skjutas till. Förstår inte politiker att den allt större bristen på arbetskraft kommer att driva upp lönekostnaderna?

Göran Persson, Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.