Debatt

Det ställs särskilda krav i våra kommunala bolag

Slutreplik Artikeln publicerades
Foto: Sanna Tedeborg

Svar till Daniel Yar Hamidi, BT 8/2.

Daniel Yar Hamidi har nu i två olika svar till mig undvikit att komma in på frågan som är själva grunden till vår diskussion, nämligen om det finns några skillnader i hur man kan och bör agera i kommunala bolag jämfört med ”normala” bolag. Debatten i sig är egentligen ett mycket starkt stöd för min tes, att den kommunala verksamheten kräver särskilda förhållningssätt då den har ett betydande allmänintresse.

Jag har tidigare jämfört situationen i Borås energi och miljö AB (utbytet av vd) med motsvarande i ett lokalt transportföretag. Skillnaderna är uppenbara.

Det är för mig självklart att det därför ställs speciella krav på såväl ledarskap som hantering av de kommunala bolagen, något som Daniel Yar Hamidi avvisar och som han vid den utbildning han sålde till Borås energi och miljö helt förnekade.

Det borde vara av intresse för den som forskar i ledarskap att snarare se på frågan än att dumförklara den som väcker den. Jag är dock tveksam till om Daniel Yar Hamidi har intresse av att seriöst ägna sig åt den diskussionen, jag har sett få tecken på det hittills, och får därför hoppas att andra utbildare kan ge hjälp och viktig vägledning för kommunala bolag.

Ulrik Nilsson (M), vice ordförande i Borås energi och miljö AB

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.