"Vi vill bli en naturlig del av boråsarnas vardag"

Borås Artikeln publicerades
Julia Karlsson, Martin Palmborg och Linn Svalö utgör redaktionen på Gota Medias nya webbtidning Borås DLY.
Foto:Shadi Rostamzadeh
Julia Karlsson, Martin Palmborg och Linn Svalö utgör redaktionen på Gota Medias nya webbtidning Borås DLY.

Borås nya webbtidning Borås DLY lanserades under torsdagsmorgonen.

För några veckor sedan rapporterade BT att Gota Medias nya webbtidning Borås DLY väntades lanseras under mitten av juni. Klockan 9 imorse lanserades sajten och redaktionens arbete är nu i full gång.

– Det känns spännande. Vi hade lite tekniska problem i början men när sajten väl var uppe så kändes det bra. Hittills är vi uppe i 1000 sidvisningar, säger Henrik Erickson, ansvarig utgivare på Borås DLY.

Borås DLY bevakar till skillnad från Borås Tidning endast Borås och inte hela Sjuhärads område. Sajten präglas av ett modernt tänk och fokuserar på sociala medier, korta och snabba nyheter. Nyheterna på sajten är uppdelade i fyra kategorier – sport, nöje, nyheter och citynyheter. Under sitt fortsatta arbete med att utveckla sajten kommer redaktionen till stor del jobba utifrån BT och P4 Sjuhärads flöde, men de hoppas även kunna addera ett djupare perspektiv till lokala artiklar från Borås.

– Sociala medier kommer vara en central del av vårt arbete. Tanken är att vi ska använda oss av sociala medier på ett sådant sätt att de adderar ett mervärde till våra artiklar på sajten, säger Linn Svalö, en av redaktionens reportrar.

Förutom Linn Svalö består redaktionen av Julia Karlsson och Martin Palmborg. Henrik Erickson, ansvarig utgivare för Borås DLY, betonar att sajtens redaktionsmedlemmar noga har valts utifrån en bredd av kompetenser.

– Inom redaktionen finns såväl journalistisk kompetens som kompetens inom varumärkeskommunikation och sociala medier. Det är något vi är mycket nöjda över.