"Vi känner oss bekväma med det här budet"

Borås Artikeln publicerades

– Vi är trygga i vårt pris.
Det säger Peter Hilding, delägare i Hildings Bergsprängning AB, och tillägger att bolaget har lagt ner veckor på att komma fram till sitt pris.

Nyligen blev det klart vem som får arbetet att spränga bort 1,8 miljoner kubikmeter berg på nya industriområdet Viared väst, strax väster om Ellos. Mellan 20 och 25 företag hämtade ut handlingarna från Borås stad, åtta lämnade slutligen in ett anbud.

Det företag som lämnade det lägsta priset var Hildings Bergsprängning AB från Borås. Företagets pris ligger långt under konkurrenternas (se artikel intill), men Hildings Bergsprängning AB är tillfreds med sitt anbud.
– Anbud är ju lite gambling. Men vi har hållit på så länge i branschen så vi känner oss bekväma med det här budet.Dessutom har vi stor kunskap om området, säger Peter Hilding.

Han tillägger att bolaget har lagt ner veckor på att komma fram till sitt pris. Peter Hilding bemöter de andra entreprenörernas reaktion och menar att de är helt fel ute när de säger att man inte kan göra det här jobbet till ett visst pris.
– Vi är ju inte kända för att vara billiga och jag kan bara hoppas att våra konkurrenter har fel, säger han.