Textilhögskolan säljer ”drömoutfit”

Borås Artikeln publicerades

Drömmer du om ett plagg som inte liknar något annat? Nu finns möjligheten. Fyra elever på Textilhögskolan i Borås auktionerar ut sina tjänster till förmån för Musikhjälpen

Fyra studenter på Textilhögskolan erbjuder två–tre dagars arbete för att skapa ett alldeles unikt plagg. Erbjudandet auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen i SR och SVT.

– Personen som vinner auktionen får komma till textilhögskolan och så får vi komma överens om vad vi ska göra, säger Heaven Lindehag, en av studenterna.

Begränsningen går vid bröllopsklädsel, för det tror man sig inte hinna inom tidsramen. I övrigt är det fantasin som sätter gränserna, och dessutom bjuder Textilhögskolan på materialet.

Heaven Lindehag hoppas att auktionen, som avslutas om en vecka, ska dra in minst 10 000 kronor. I själva verket är nog erbjudandet värt betydligt mer.

– Om man går till en skräddare tar de säkert 350 kronor i timmen bara för arbetet. Det här skulle säkert vara värt 30 000 kronor, minst, säger hon.

För henne och de andra blir projektet också en möjlighet att arbeta praktiskt, och förhoppningen är att det ska bli ett plagg som är något alldeles extra.

– Det vore kul om det var någon som har sett en klänning som Rihanna har och vill skapa något liknande, eller någon som bara har en rolig crazy idé på ett plagg som verkligen inte går att köpa. Vi har ju otroligt mycket möjligheter att erbjuda, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.