Svindlande utmaning för finalister på Upzone

Borås Artikeln publicerades
Anders Pilegaard, från Danmark, var på semester i Borås när han blev en av de modiga finalisterna.
Foto: Karl-Roger Karlsson
Anders Pilegaard, från Danmark, var på semester i Borås när han blev en av de modiga finalisterna.

Tre finalister reste långt för att vinna Upzones slutpris. Men först fick de anta utmaningen – nio meter ovanför marken.

– Det var världens adrenalinrush, säger Anna Fransson.

För att fira sin 100 000:e besökare bjöd Upzone äventyrspark in till tävling om två nätter i Luleå. De tre finalisterna hade rest hela vägen från Danmark, Falköping och Göteborg – och fick sig en minst sagt oväntad utmaning, nio meter upp i luften.

– Jag vet inte om jag klarar detta jag mår lite illa nu, säger Camilla Hartford när hon vinglar på plattformen som är belägen i en tall.

Chefen över parken klättrade tryggt upp för att hjälpa henne. Tidigare har Camilla Hartford tagit sig uppför berg och vattenfall utomlands, men det här, berättar hon, var riktigt läskigt.

Utlottningen av de tre deltagarna gjordes ur en gemensam pool tillhörande Upzones fyra anläggningar. Alla som gjorde en bokning mellan 1 juni-10 juli hade en chans att vinna – men nu måste de klara av prövningen, förklarar Natalie Taylor, marknadsansvarig, med ett leende.

Här for Camilla Hartford från kanten efter en stunds tvekande.

Högt upp mellan barken kikade de två andra finalisterna, Anders Pilegaard och Anna Fransson, ner mot de stora kuverten på marken. Varje kuvert hade ett pris inuti. För att få dem skulle de först våga hoppa nio meter ned med en sele och gunga i luften.

Camilla Hartford var först ut, och efteråt fick hon snabbt tillbaka modet.

– Det var skönt att ta klivet, även om jag inte vann. Nu skulle jag kunna göra det igen!

Toppvinsten gick istället till Anna Fransson, från Falköping. Hon var på Upzone för första gången för en månad sedan, och då gick hon den ”Svarta banan” med högst svårighetsgrad.

– Det var världens adrenalinrush, det pirrar ganska mycket i magen nu! Men jag kände ändå att jag var förberedd, det var inte längesedan jag var på Upzone.

Tre lyckliga finalister – men Anna Fransson, i mitten, vann förstapriset.
Foto: Karl-Roger Karlsson
Tre lyckliga finalister – men Anna Fransson, i mitten, vann förstapriset.