Skog nära villor fattade eld – ska bevakas

Sandared Artikeln publicerades
Foto: Jan Olof Ek

Omkring 200 kvadratmeter terräng brann under fredagsförmiddagen i Sandared. Räddningstjänsten har släckt elden, men ett vindskydd hann brinna ner helt.

09.38 larmades räddningstjänsten ut på en terrängbrand vid Kyrkoherdevägen i Sandared. Enligt inringarens uppskattning rörde det sig om en brand i storleksordningen 10 gånger 10 meter. Men när räddningstjänsten kom till platsen visade sig att omkring 200 kvadratmeter terräng hunnit fatta eld.

Ett vindskydd på platsen har brunnit ner helt. Släckningsarbetet pågår, samtidigt som det enligt räddningstjänsten är mycket torrt i marken.

Någon ambulans har inte larmats ut eftersom ingen har kommit till skada eller befinner sig i fara. Det är oklart hur branden startat. Några timmar efter branden gick räddningstjänsten ut med att det återigen råder eldningsförbud i hela Sjuhärad

Räddningstjänsten lämnade platsen efter att ha kommit överens med en närboende att personen tittar till platsen varje timme fram tills kvällen.

Foto: Jan Olof Ek
Foto: Manne Björnsson
Foto: Manne Björnsson
Foto: Manne Björnsson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.