Polisen larmades om misshandel – hittade hembränningsapparat

Borås Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: POLISEN
Arkivbild.

En granne larmade polisen om ett pågående bråk i en lägenhet på Sjöbo. När patrullen kom till bostaden hittade de en hembränningsapparat i badrummet.

Det var under lördagskvällen om en granne hörde ett bråk i en lägenhet på Sjöbo och larmade polisen.

När patrullen kom till platsen kunde de konstatera att det inte hade skett någon misshandel i lägenheten där en man bodde.

– Det hade varit ett verbalt bråk och då sökte patrullen igenom lägenheten för att se om där fanns fler personer, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polismännen hittade ingen ytterligare person i lägenheten – men gjorde ett ovanligt fynd i badrummet.

– De hittade en hembränningsapparat i mannen badrum. Det rör nog sig inte om någon större produktion, utan bara för eget bruk.

Hembränningsapparaten omhändertogs och mannen misstänks nu för brott mot alkohollagen.

– Jag visste inte att folk brände nu för tiden. Jag har jobbat med det här i tolv år och inte stött på en hembränningsapparat än faktiskt, men kollegorna gjorde det i går, säger Danz.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.