Polisen har ännu ingen misstänkt

Borås Artikeln publicerades

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för våldsdådet mot den 12-årige pojken på nyårsafton. Samtidigt har Bodaskolan, där pojken studerar, har börjat förbereda sin krishantering.

Under lördagen var ännu ingen gripen.

- Vi har inte någon misstänkt person, vi jobbar helt förusättningslöst med detta, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

- Just nu kan vi inte gå ut med något nytt, men vi jobbar med det här hela helgen. Vi har de resurser vi anser oss behöva.

Under fredagen bekräftade polisen att den tolvårige pojke som på nyårsafton utsattes för en attack nära busshållplatsen vid Bodakyrkan inte längre var nedsövd, utan nu vaknat. Under fredagen kunde polisen förhöra pojken.

- Vi har varit på sjukhuset och hört honom. Vad som har framkommit efter det förhöret och den kontakten kan jag inte gå ut med av hänsyn till utredningen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Enligt uppgifter till BT är det en långvarig släktfejd som är bakgrunden till mord/dråpförsöket. BT:s källor säger också att pojken både skjutits och knivhuggits. Polisen däremot har varit väldigt förtegna om vad det är som hänt - de har varken velat bekräfta eller dementera uppgifterna. De har inte heller velat säga vilken typ av skador som tolvåringen vårdats för. De säger dock att det finns en orsak till det och att tystnaden beror på speciella omständigheter.

- Det är en speciell anledning, men jag kan inte prata om anledningen för då är vi ju inte förtegna längre. Vi vill nå ett resultat, säger polisens presstalesman Björ Blixter och tillägger:

- Det är ett knepigt ärende och då måste vi göra såhär. Med facit i hand sedan så kanske ni förstår varför vi betett oss så här, och om det nu går hän dit vi hoppas och tror så kan vi klara upp det här. Det är målet att vi ska kunna lagföra en person för det här brottet.

Den tolvårige pojken går på Bodaskolan, och skolan har haft kontakt med familjen via egna källor. På fredagen påbörjade skolan arbetet med en krisplan efter det inträffade.

- Vi har en krisplan som vi jobbar efter i alla former av kriser, säger en av Bodaskolans rektorer, Marika Andersson.

Hon berättar att den är anpassningsbar, och beror på vad för typ av kris det rör sig om; som bussolycka eller enskild skada.

- Om det är individuellt, hela skolan eller en enskild klass som berörs. Men som i de flesta krisplaner kommer vi att kalla till oss krisgruppen och kommer att bemöta både personal och elever utifrån den handlingsplanen, säger Andersson.

Är det några föräldrar eller elever som har hört av sig till dig?

- Det är ju jullov och det här är min första arbetsdag, så jag har varken hört från elever eller föräldrar.

Eleverna börjar igen på onsdag efter lovet. Om pojken som attackerats vill dock inte Marika Andersson kommentera.

- Jag uttalar mig inte om enskilda elever i något sammanhang, säger hon.