Ny julbelysning på Allégatan

Borås Artikeln publicerades

Nu monteras den moderna julbelysningen upp på Allegatan.

Det var förra året som den gamla belysningen, som satt i träden, blev utdömd av säkerhetsskäl. Affärsägarna på gatan hade inte råd att sätta upp en modern belysning som skulle ha förankrats med kablar i marken.

Efter kraftiga prostester från affärsägarna tog kommunstyrelsens politiker ett blixtbeslut att Borås Stad skulle köpa in en modern ljuslinga som kostade 1 miljon kronor. Den nya belysningen kunde fästas i befintliga belysningslinor på gatan.

Politikernas blixtinsats utlöste en smärre folkstorm på BT webben. En stor majoritet av kommentarerna handlade om "hur kan politikerna lägga 1 miljon kronor på en julbelysning?"

Så här skrev signaturen Anton:
"Skandal ! Jag skiter bokstavligen i ljusen. Det finns varje år ensamstående som ej har råd, att varken köpa julklappar eller julskinka... Skandal! att så mycket pengar skall gå åt, för att ljussätta Allégatan."

Men belysningen hann fram i tid till julnhandeln 2008, Allegatan blev upplyst av hängande julljusgirlanger. Nu monteras belysningen för att pryda julhandeln 2009.