Nu kan läsarna kommentera BT:s artiklar

Borås Artikeln publicerades

Borås Tidning öppnar återigen artiklar på bt.se för läsarkommentarer.

Stefan Eklund, BT:s chefredaktör.
Foto: Lars-Åke Green
Stefan Eklund, BT:s chefredaktör.

Varför öppnar Borås Tidning artiklar för läsarkommentarer igen, BT:s chefredaktör Stefan Eklund?

- För att det finns en ny tjänst från företaget Ifrågasätt som har visat sig fungera väl - bland annat använder DN den - och som bygger på att man inte kan lämna anonyma kommentarer. På så sätt tror vi att det finns möjligheter till en välfungerande läsardialog. När vi stängde ner läsarkommentarerna för några år sedan byggde det beslutet på att tonen i dem som kom från anonyma avsändare alltför ofta inte stämde med våra etiska riktlinjer.

Varför är det viktigt med en läsardialog?

- Den digitala revolutionen har inneburit att vi kan stå i oavbruten kontakt med våra läsare via bt.se. Det är viktigt för oss. En konstruktiv dialog i realtid med de som läser BT gör journalistiken både mer spännande och bättre.

Kommer man att kunna kommentera alla artiklar?

- Nej, inte inledningsvis. Vi börjar med att öppna ledar- och debattartiklarna för läsarkommentarer och hoppas därmed kunna bredda den diskussion som förs där. Men fungerar det väl så kommer vi att vidga möjligheten att kommentera till att gälla även andra typer av artiklar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.