Modeprofil på nytt kollo i Borås

Borås
Foto:
Foto:

Många ville vara med. 23 antogs. Modekollo i Borås har dragit igång och det var full fart från första stund.

Artikeln publicerades 15 juni 2011.

Kollo eller läger kan ha många inriktningar, idrott, miljö eller natur. Nu finns det även kollo för modeintresserade och Borås är först ut.
Gymnasieelever från Sjuhärad med näsa för mode och kreativt arbete håller den här veckan till i Borås för att lära sig och låta sig inspireras inom mode.

Emelie Danninger och Amanda Mattsson går båda på designlinjen på Bäckängsgymnasiet. När de fick höra talas om modekollo nappade de direkt och anmälde sig.
– De kom till vår skola och berättade om kollot. Vi är båda intresserade av mode, det lät kul och vi kände att det här var något för oss, säger Emelie Danninger.

I går fick kollodeltagarna bland annat lyssna till en föreläsning av den kända modejournalisten och trendanalytikern Cay Bond. Vidare på schemat under veckan står workshops och en rad studiebesök på olika mode- och textilföretag i Borås med omnejd.
– Vi har varit på FOV och Nelly.com och så ska vi besöka Gina Tricots huvudkontor, säger Amanda Mattsson.

Men bara för att kollot slutar nu på fredag så upphör inte arbetet för deltagarna. På ett onlineforum kommer samtliga under sommaren att fortsätta jobba med och presentera ett projekt som påbörjas under veckan.
– Det kan vara allt från att sy en klänning till modefoto eller upprätta en inköpsplan, säger Sarah Norving från arrangerande Fashion Work.

Hon är mycket nöjd med veckan hittills.
– Det har varit full fart från första stund och kommer att bli en mycket intensiv vecka. Vi vill gärna göra detta till ett årligen återkommande arrangemang, gärna större, kanske nationellt, säger Sarah Norving.