Jägare hängs ut på nätet

Borås Artikeln publicerades

Protect the Predators hänger ut svenska jägare på internet med namn, adress och telefonnummer. Nu har gruppen polisanmälts för bland annat anstiftan till misshandel.

- Det känns kränkande att se sitt namn på sidan, säger Kenny Borg.

I våras startade Protect the Predators en hemsida där svenska jägare hängs ut som så kallade varghatare. Ett 50-tal personer har kartlagts runt om i Sverige, från Norrland till Skåne. En av dem är Kenny Borg, som tillsammans med andra jägare nu har polisanmält P.T.P.

- Jag tror inte att någon kommer att knacka på min dörr mitt i natten för att göra mig illa. Men de gör väl det här för att svärta ner jägare i allmänhet och de har ju säkert något syfte med det, säger han.
Tongången på hemsidan betraktas som mycket hotfull av jägarna. Bland annat skriver P.T.P att jägarna ”ska få smaka på sin egen medicin”. Även om vissa jägare är öppet motståndare till vargen så tycker Kenny att det är skrämmande att de hängs ut på nätet.

- Jag är ingen varghatare. Visst, jag tycker att vargstammen i Sverige ska reduceras. Vi kan inte ha stora koncentrationer på runt på 500 vargar vilket medför stora flockar i vissa områden. Det är varken bra för naturen eller för oss jägare, säger Kenny Borg.
I polisanmälan är personer från P.T.P misstänkta för bland annat anstiftan till misshandel, grovt förtal och ofredande. Trots det fortsätter gruppen med sin verksamhet på nätet.
Borås tidning har sökt P.T.P, men de har inte svarat.