Därför säljs succékedjan Tugg Burgers

Borås Artikeln publicerades
Foto:Niclas Liljenbyy

Tugg Burgers – som startade i Borås – är till salu.

Tugg bedriver i dag restauranger i Borås, Göteborg och Lund. Kedjan omsätter i dag drygt 47 miljoner kronor.

Den drevs från början av Örjan och Oscar Johansson, samt Micael Wiklander. Sedan i höstas är Wiklander ensam ägare.

Och nu har Micael Wiklander bestämt sig för att sälja Tugg Burgers. Rörelsen som finns i tre separata aktiebolag ligger ute till försäljning på Swedbanks företagsförmedling.

– Jag driver en rad andra bolag och är mer en entreprenör som älskar start up-er än en förvaltare och jag ser fram emot att lämna över till en aktör som kan skala upp verksamheten, säger Micael Wiklander.

Han äger både fastigheter i Borås och är delägare i Hundra65 som driver Babycard.se som erbjuder förmånskort till småbarnsföräldrar och har 140 000 kunder.

– Min plan var inte från början att driva den här verksamheten själv.

Han betonar dock att rörelsen med 60 personer och 25 heltidstjänster i tre städer – varav en tredjedel i Borås – befinner sig i fint skick med vinstmarginal på över 25 procent senaste kvartalet. När Tugg skulle öppna i Lund betonade Wiklander att man hade som mål att göra en restaurangkedja med tio restauranger inom tre år.

– Det är verkligen en bra affärsidé och jag är övertygad om att Tugg kan växa som en kedja.

– Det är givetvis viktigt att jag får en bra köpeskilling när jag säljer, men minst lika viktigt att jag hittar rätt personer som vill driva detta vidare.