Diskussion om badhusets framtid

Borås Artikeln publicerades

Hur ser framtiden ut för Stadsparksbadet? Oroliga anställda inom Kommunal samlade i går kväll politiker från nästan alla läger till en diskussion.

I höstas blev det känt att politiker i fritids- och turistnämnden närde planer på att lägga ut Stadsparks-badet på entreprenad. Ett skäl var att minska driftskostnaderna. Planerna har oroat personalen.
– Vi vill inte att badet ska säljas. Vi är också lite måna om våra jobb, säger Pernilla Ohlsson, Kommunal.

Åtta politiker från sju partier, bara kristdemokraterna som hade årsmöte uteblev, bänkade sig därför i badhusets motionsrum för att redogöra för sina åsikter i badhusfrågan inför ett 20-tal anställda.

Skaran delade sig snabbt i två läger. Socialdemokrater och vänstern ville ha kvar badet i kommunal regi. Moderater, centern och folkpartiet hade inget emot en entreprenad. Miljöpartiet hade uppmärksammat frågan alldeles nyligen och var inte redo att ta ställning.
– Jag ser i nuläget ingen anledning att förändra något, men centern är i princip inte emot en entreprenad, om personalen får följa med, sade Mats Brandt (c).

– Finns det något annat sätt att sänka driftskostnaden, undrade Bengt Fredenlund (m).

– Om personalen gör ett bra jobb här och det fungerar bra, varför ändra det, undrade Lennart Andreasson (v).

Men frågan om driftsformen för Stadsparksbadet var bara en av många frågor som politikerna brottades med.

Spa eller äventyr

Hur ska Stadsparksbadet rustas upp?

Ska det bli spa eller äventyrsbad?

Hur ska Alidebergsbadet rustas upp?

Vad är mest angeläget och i vilken ordning ska det ske?

Vid nästa sammanträde i fritids- och turistnämnden ska frågan dryftas om Stadsparksbadet ska konkurrensutsättas eller inte. Om personalens oro minskades av debatten med politikerna får vara osagt.
– Var inte rädda utan se möjligheterna. Vi lever i en föränderlig värld, menade Mats Brandt.