Sjuhäring hittad död i Köpenhamn – mord utreds

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto:L¯vland, Marianne

En man från Hökerum har hittats död i Köpenhamn.

Mannen i 50-årsåldern ska i förra veckan ha blivit misshandlad och sedan drunknat i kanalen, skriver tidningen Kvällsposten.

Två män har häktats av dansk polis, misstänkta för inblandning i att mannen från Hökerum dött i Köpenhamn. Enligt Kvällsposten så visar den rättsmedicinska undersökningen att mannen utsatts för våld som ledde till en blödning i hjärnan. Efteråt ska mannen ha slängts ner i kanalen och dött av drunkning skriver Kvällsposten och hänvisar till den rättsmedicinska undersökningen.

Mannen från Hökerum ska ha varit i sällskap med en annan man då de i förra veckan överfölls i ett stugområde i närheten av stadsdelen Christiania. Hans kompis – som är i 30-årsåldern – ska ha hamnat på sjukhus efter misshandeln och därefter rapporterat till polisen.

Kvällsposten hänvisar också till den danska tidningen Ekstrabladet som skriver att det på senare tid funnits problem med att personer brutit sig in i stugorna för att övernatta. De personer som överföll de två männen kan ha velat "statuera exempel", enligt tidningen.

Nu kämpar familjen för att få hem kroppen.

– Det är ingen myndighet som tar ansvar eller hjälper till, de säger att det är upp till oss. Men vi vet inte hur man ska göra, man kan ju inte åka dit med bilar och hämta kroppen, säger mannens dotter till Kvällsposten.

Hon berättar också om känslorna efter dödsbeskedet – som kom för bara några dagar sedan.

– Vi har inte haft tid att sörja ännu. Jag har inte förstått det här riktigt än. Det är bara en tomhetskänsla, jag känner mig tom, säger hon till tidningen.