Guiden: Evenemangstips i Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Upplevelsevandringen
Foto: Arkiv
Upplevelsevandringen "till Betlehem" återkommer i Ulricehamns kyrka.

Anne Engström tipsar om fyra saker att göra under sju dagar i Ulricehamn.

VANDRA TILL BETLEHEM

Upplevelsevandring: En medvandrare leder en grupp på 20 personer (start varje kvart) från Herdarnas äng söder om kyrkan, via affärsgatan i Betlehem till värdshuset där Jesus föddes i stallet. Man träffar de vise männen, bagare, hantverkare, grönsaksförsäljare och värdshusvärden och går till sist till stallet där en nyfödd Jesus ligger i krubban.

Ulricehamns kyrka och kyrkpark onsdag 18 december kl 16–19.

JULKONSERT MED ÖVERRASKNINGAR

Musik: Njut av en julkonsert med bland andra kören Basalt, Sång på gång, Synkopen, Larsowe Peterson, Christer Svensson, Juan Ochoa, Torbjörn Lidh och Friedrich Baihofer. Från kl 18.30 serverar lokala rådet något smakfullt.

Gällstads och Södra Säms kyrka torsdag 19 december kl 19–21.

ÅK SKIDOR

Skidor: Lassalyckan har fått ihop så mycket snö att det har öppnats ett spår på 1,3 kilometer för längdskidåkning. Ulricehamns IF:s klubbhus erbjuder omklädningsrum, bastu, toaletter, värmestuga och vallningsbod när den är öppen. Spårkort kan köpas när som helst (swish, kort, kontant).

Lassalyckan i Ulricehamn, när som helst.

LÄS EN BOK

Litteratur: Så här i adventstider har Ulricehamns stadsbibliotek sin egen variant av julkalender. Varje dag lägger biblioteket ut en ”lucka” med boktips i sin Facebookgrupp. Låna någon av böckerna – eller läs något helt annat.

En mysig fåtölj, när du vill.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.