Döms till skyddstillsyn efter att ha tagit tag i sitt liv

Ulricehamn Artikeln publicerades

En man i Ulricehamn döms bland annat för två drograttfyllor och fem narkotikabrott. Påföljden blir skyddstillsyn efter att Tingsrätten tagit hänsyn till vad mannen berättat om hur han tagit tag i sitt liv.

Mannen, som är i 35-årsåldern, stod åtalad på nio punkter misstänkt för olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott samt vapenbrott. Han döms nu för samtliga brott och straffvärdet är fängelse i två år. Påföljden blir dock skyddstillsyn.

Vid tingsrättsförhandlingarna har mannen uppgett att han sökt hjälp för bland annat depression, som är det som legat bakom hans missbruk. Han sa även att han fått nytt jobb och bytt umgänge.

Brotten begicks i mars förra året då mannen åkte moped efter att ha använt droger. Han ska även ha kört bil påverkad vid ett annat tillfälle. Man hittade också cannabis på två olika ställen, ett antal narkotikaklassade tabletter samt en burk tårgasspray. Mannen har erkänt flera av brotten, men nekar till att de tabletter som hittats i samband med gripande var hans.