Böter för bokföringsbrott

Ulricehamn Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

En företagare i Ulricehamns kommun vars företag har gått i konkurs döms till dagsböter för att inte ha skött bokföringen på elva månader.

Ekobrottsmyndigheten har utdömt ett strafföreläggande mot mannen för bokföringsbrott, eftersom han då företaget gick i konkurs den 3 april 2018 inte hade någon bokföring sedan den 1 april 2017. Han får villkorlig dom och 40 dagsböter å 50 kronor, alltså totalt 2 000 kronor. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Genom att inte löpande bokföra uppkomna affärshändelser eller bevara räkenskapsinformation på ett betryggande sätt har han försvårat kontrollen av verksamheten före och efter konkursen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.