TT-Utrikes

Veteran lämnar Labour - hänvisar till judehat

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En veteran i Labour blir politisk vilde i det brittiska parlamentet med hänvisning till de anklagelser om antisemitism som riktats mot partiledaren Jeremy Corbyn.(TT)

En veteran i Labour blir politisk vilde i det brittiska parlamentet med hänvisning till de anklagelser om antisemitism som riktats mot partiledaren Jeremy Corbyn.

"Det gör mig sorgsen att konstatera att vi allt oftare betraktas som ett rasistiskt parti", skriver Frank Field, som suttit i underhuset i närmare 40 år, i ett brev som citeras av The Guardian.

Labour, det största oppositionspartiet i brittiska parlamentet, har på senare år flera gånger kritiserats för antisemitiska uttalande som gjorts av medlemmar men även partiets parlamentsledamöter.

Field skriver att han avser att fortsätta företräda partiet som oberoende medlem, men det är enligt en Labourrepresentant inte möjligt - han måste avsäga sig medlemskapet, annars kommer han att uteslutas.

I ett officiellt uttalande tackar Labour honom för hans insatser, men enligt en källa i partiet har Fields "under en tid sökt en förevändning för att lämna partiet".