TT-Utrikes

Trump välkomnar val av talare vid middag

TT-Utrikes Artikeln publicerades

President Donald Trump ser det som ett "bra första steg för en döende kväll och tradition" att en historiker anlitats till Vita husets korrespondentmiddag 2019.(TT)

President Donald Trump ser det som ett "bra första steg för en döende kväll och tradition" att en historiker anlitats till Vita husets korrespondentmiddag 2019.

"Den så kallade komikern Michelle Wolfs magplask på Vita husets korrespondentmiddag förra året var så hårt att de i år, för första gången på decennier, kommer att ha en historiker och inte en komiker", twittrar presidenten.

"Jag kanske skulle gå?"

Det är första gången på 15 år som det inte är en komiker som underhåller på middagen. Historikern Ron Chernow har i stället ombetts att tala om bland annat pressfrihet vid middagen i april.

Den årliga middagen arrangeras för journalister som arbetar i Vita huset och har hållits sedan 1920 med undantag för några år när krig eller katastrofer har drabbat USA och världen.

Fjorton presidenter har varit med på middagarna genom åren, men Donald Trump har inte deltagit under sin tid i Vita huset.