TT-Utrikes

Skytt jagas efter dödsskjutningar i Nashville

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En man endast klädd i en jacka sköt ihjäl fyra personer i amerikanska Nashville enligt polisen i staden. Ytterligare tre personer skadades i dådet, som inträffade i stadens utkanter tidigt på söndagsmorgonen lokal tid.(TT)

Gärningsmannen var beväpnad med en automatkarbin av typen AR-15 sköt och dödade två personer på parkeringen utanför en våffelrestaurang i Nashvilleförorten Anitoch. Mannen gick sedan in i restaurangen och öppnade eld mot gästerna. En av dem dödades direkt och annan avled senare på sjukhus, enligt polisen.

En av gästerna, som hade gömt sig invid restaurangens toaletter, slängde sig ut och ryckte vapnet ifrån gärningsmannen.

Hjälte räddade liv

– Skjutandet upphörde så han bestämde sig för att kasta sig över skytten, faktum är att han brottade till sig vapnet, kastade det över disken och då flydde skytten, säger Nashvillepolisens talesman Don Aaron om gästens ingripande.

Aaron kallar gästen "en hjälte" som sannolikt räddade många liv.

Skytten flydde sedan till fots. Enligt CNN ska han ha tagit av sig jackan i samband med flykten. Det är oklart om mannen hade några fler vapen. Lokala medier har rapporterat att polisen samtidigt utreder en annan skottlossning i närheten, som kan ha koppling till dödsskjutningen.

"Extremt farlig"

Enligt Nashvillepolisen har skyttens fordon hittats och ägaren är en 29-årig man, som polisen tror bor i en lägenhet i närheten av platsen för dådet. En man i bar överkropp och med långbyxor på sig har observerats i ett skogsområde i närheten och polisen tror att personen kan vara 29-åringen. Nashvillepolisen varnar för att mannen fortfarande kan vara beväpnad och han beskrivs som extremt farlig.

För två av de skakade beskrivs tillståndet som allvarligt men stabilt.

Motivet till dådet är oklart.