TT-Utrikes

Munkar ihjälskjutna i thailändskt tempel

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis. Ingen grupp har tagit på sig dådet.(TT)

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis.

Ingen grupp har tagit på sig dådet. Templet ligger i den sydliga Narathiwatprovinsen som gränsar till Malaysia, där en konflikt mellan muslimska malayrebeller och den thailändska staten har pyrt sedan 2004. Buddhistiska munkar har då och då blivit måltavlor i konflikten.

Tempeldådet följer på flera våldsamma incidenter i närområdet på kort tid. Samma dag skadades fyra personer från de thailändska säkerhetsstyrkorna av två bilbomber och en misstänkt rebell sköts ihjäl i en sammandrabbning vid en skola. Förra veckan sköts en muslimsk imam ihjäl i samma provins och den 10 januari sköts fyra personer från Thailands ideella civilförsvar ihjäl av beväpnade gärningsmän som passerade en skola i bil.