TT-Utrikes

Minst 19 döda när migrantbåt sjönk

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En båt med omkring 150 migranter ombord sjönk utanför Cyperns norra kust på onsdagen. Minst 19 människor har omkommit och minst 25 saknas fortfarande, enligt den turkiska kustbevakningen som deltar i en pågående räddningsinsats tillsammans med den cypriotiska kustbevakningen samt privatbåtar.(TT)

En båt med omkring 150 migranter ombord sjönk utanför Cyperns norra kust på onsdagen. Minst 19 människor har omkommit och minst 25 saknas fortfarande, enligt den turkiska kustbevakningen som deltar i en pågående räddningsinsats tillsammans med den cypriotiska kustbevakningen samt privatbåtar.

Strax över 100 personer har räddats. Burhanettin Kocamaz, borgmästare i den turkiska provinsen Mersin, säger till lokalmedia att migranterna och de avlidnas kroppar transporterats dit, men att man ännu inte har någon information om var båten med migranter färdats ifrån.

Det var ett kommersiellt fartyg under Panama-flagg som upptäckte båten med migranter 25 sjömil utanför den turkiska provinsen Antalyas kust på onsdagsmorgonen.

Enligt den turkiska kustbevakningen har minst 26 människor mist livet januari-maj i år, då de försökt ta sig in i EU från Turkiet.