TT-Utrikes

Lastbil mejade ner indisk folkmassa - 13 döda

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En lastbilsolycka med dödlig utgång inträffade under fredagen i Yerpedu i södra Indien. Flera av de döda uppges ha blivit elektrifierade. Lastbilen körde rakt in en folkmassa med jordbrukare som deltog i en protest mot illegal gruvbrytning.(TT)

En lastbilsolycka med dödlig utgång inträffade under fredagen i Yerpedu i södra Indien. Flera av de döda uppges ha blivit elektrifierade.

Lastbilen körde rakt in en folkmassa med jordbrukare som deltog i en protest mot illegal gruvbrytning. Minst 13 dödades och uppemot 20 andra skadades, enligt lokal polis.

Chauffören ska ha tappat kontrollen över lastbilen, kört in i en kraftledningsstolpe och sedan in i folkmassan och flera småbutiker.

"Vi har inlett en förundersökning för att ta reda på om han var påverkad av alkohol", säger en talesperson för den lokala polisen till nyhetsbyrån AFP.

Det förekommer uppgifter om att föraren sprang från platsen efter att ha kört på alla människor.

Indiens premiärminister Narendra Modi har uttryckt sina sympatier till de drabbades familjer. Regeringen har också erbjudit dem en kompensation på 500 000 rupier, cirka 70 000 kronor.