TT-Utrikes

Elva döda efter husras i Indien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst elva människor har omkommit i ett husras i Dharwaddistriktet i delstaten Karnataka i södra Indien, enligt lokala myndigheter. Huset rasade för tre dagar sedan. Sedan dess har 53 personer räddats från rasmassorna.(TT)

Minst elva människor har omkommit i ett husras i Dharwaddistriktet i delstaten Karnataka i södra Indien, enligt lokala myndigheter. Huset rasade för tre dagar sedan. Sedan dess har 53 personer räddats från rasmassorna.

– Möjligen är minst 15 personer fortfarande begravda under rasmassorna och det är osannolikt att de kommer att överleva, säger en av räddningsarbetarna.

Byggnaden, ett femvåningshus, var under uppbyggnad när raset inträffade. Den byggnadsansvariga har delgets misstanke om dråp men är inte frihetsberövad. Myndigheterna uppger att han kommer att gripas när räddningsinsatsen är över.

Husras är vanligt förekommande i Indien, där det inträffat flera liknande händelser på senare år. Enligt kritiker försöker många byggherrar tjäna pengar genom att spara in på byggnadsmaterial, eller genom att muta myndighetspersoner för att kunna kringgå byggnadsregler.