TT-Utrikes

Den extrema fattigdomen ökar i Latinamerika

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den mest extrema fattigdomen ökar i Latinamerika, enligt en ny FN-rapport. Andelen extremt fattiga är den högsta på nio år, drygt tio procent av befolkningen. - Regionen gjorde stora framsteg under det förra årtiondet och halva det pågående, men sedan 2015 har utvecklingen gått bakåt.(TT)

Den mest extrema fattigdomen ökar i Latinamerika, enligt en ny FN-rapport. Andelen extremt fattiga är den högsta på nio år, drygt tio procent av befolkningen.

– Regionen gjorde stora framsteg under det förra årtiondet och halva det pågående, men sedan 2015 har utvecklingen gått bakåt. Särskilt vad gäller extrem fattigdom, säger Alicia Bárcena Ibarra, chef för FN:s kommission för Latinamerika och Karibien (ECLAC), vid en presskonferens.

Generellt är andelen fattiga på samma nivå som tidigare, enligt ECLAC:s rapport: totalt 184 miljoner människor, vilket motsvarar 30,2 procent av befolkningen.

"Latinamerika och Karibien förblir den mest ojämlika regionen i världen med betydande nivåer av fattigdom", står det bland annat i rapporten.