TT-Utrikes

Clinton: Jag blir presidentkandidat

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den demokratiska presidentaspiranten Hillary Clinton är säker på att hon blir sitt partis presidentkandidat. - Det har redan skett. Det finns ingen chans att jag inte blir det, säger hon i en intervju med CNN.(TT)

Hon hoppas också att hennes demokratiske motståndare Bernie Sanders kommer att övertyga sina anhängare om att rösta på henne, på säger att hon gjorde det när hon erkände sig förlorad mot Barack Obama 2008.

– Vilka skillnader det må finnas mellan Sanders och mig bleknar i jämförelse med den presumtiva kandidaten för det republikanska partiet.

I intervjun attackeras också republikanernas Donald Trump. På frågan om hon tycker att Trump är kvalificerad att bli landets president svarar hon nej.

– Och jag tror att den senaste veckan, vare se sig det handlar om att attackera Storbritannien eller hylla Nordkoreas ledare - en despotisk diktator med kärnvapen - eller att säga att vi ska gå ur Nato, låta andra länder ha kärnvapen, den typen av ställningstaganden han tar, och konsekvenserna av de ställningstagandena, är inte bara stötande, utan också potentiellt farliga, säger hon till CNN.

På frågan om det verkligen spelar någon roll vad som sägs under kampanjandet svarar Clinton:

– När du försöker bli president i USA så lyssnar och tittar hela världen.