TT-Utrikes

Arabförbundet i hård kritik mot Iran

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Arabförbundets utrikesministrar riktar hård kritik mot Iran och dess shiamuslimska allierade i Libanon, Hizbollahrörelsen. Det extrainkallade mötet, som hölls på Saudiarabiens begäran, manade till gemensam front mot det man kallar Irans inblandning i arabländernas inre angelägenheter.(TT)

Arabförbundets utrikesministrar riktar hård kritik mot Iran och dess shiamuslimska allierade i Libanon, Hizbollahrörelsen. Det extrainkallade mötet, som hölls på Saudiarabiens begäran, manade till gemensam front mot det man kallar Irans inblandning i arabländernas inre angelägenheter.

I uttalandet efter mötet sades att man planerar att informera FN:s säkerhetsråd om "Irans destabilisering" i regionen, i synnerhet Teherans stöd för de shiamuslimska rebellerna i Jemen.

Spänningarna har ökat mellan shiamuslimska Iran och sunnimuslimska Saudiarabien på senare tid. Saudiarabien har anklagat ärkefienden Iran för att ha försett Huthirebellerna i Jemen med robotar som skickats mot saudiska mål.

– Kungadömet kommer inte att stå och se på och kommer inte att tveka att försvara sin säkerhet. Vi måste stå enade, sade Saudiarabiens försvarsminister Adel al-Jubeir på söndagens möte.