TT-Utrikes

Sjuka flygpassagerare orsakade kalabalik

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett flygplan med flera sjuka passagerare ombord orsakade full kalabalik på JFK-flygplatsen i New York. Många av passagerarna av de drygt 500 passagerarna kände sig sjuka och hostade oavbrutet. Två passagerare hade också extremt hög feber, rapporterar amerikanska medier.(TT)

Ett flygplan med flera sjuka passagerare ombord orsakade full kalabalik på JFK-flygplatsen i New York. Många av passagerarna av de drygt 500 passagerarna kände sig sjuka och hostade oavbrutet. Två passagerare hade också extremt hög feber, rapporterar amerikanska medier.

Planet, som kom från Dubai, sattes i karantän och ingen fick lämna det innan de blivit undersökta. Enligt flygbolaget Emirates var det tio sjuka passagerare ombord på planet som landade på onsdagseftermiddagen svensk tid.

Borgmästare Bill de Blasios talesperson Eric Phillips meddelade senare på kvällen på Twitter att alla passagerare nu har blivit undersökta och lämnat planet.

Enligt honom är det 19 personer som är sjuka, varav tio har förts till sjukhus. Vilken sjukdom det rör sig om är oklart, men symptomen pekar på att det handlar om influensa.