TT-Sport

Zverev fick revansch på världsettan

TT-Sport Artikeln publicerades

I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev, 21, sin revansch mot världsettan Novak Djokovic - och tog därmed hem hela ATP-slutspelet. - Just nu kan jag inte beskriva det. Det är den största titel jag vunnit, säger Zverev i segerintervjun.(TT)

Tysken avslutade dessutom med stil. I sin andra av två matchbollar i andra set, på Novak Djokovics serve, så stod han för en av matchens absolut finaste spel när han med en fantastisk tvåhandsretur satte punkt för finalen och ATP-slutspelet som helhet.

Kronan på verket i en av Alexander Zverevs främsta tennismatcher någonsin, som slutade 6-4, 6-3 mot Novak Djokovic.

Tackade alla

Förutom att segern gav honom sin första ATP-slutspelstitel så gav det honom också en revansch. De två tennisstjärnorna hade tidigare mötts i gruppspelet i London, där det blev serbisk storseger.

I finalen var det en helt annan historia. Zverev bröt Djokovics serve en gång i första set, och hela tre gånger i det andra.

I en känslosam segerintervju tackade tysken allt och alla. Sitt team, publiken, sponsorerna, bollkallarna - men framför allt sin pappa och tränare, Alexander Zverev senior.

– Jag har alltid sagt att han kan vara den bästa coachen som finns i tennis, och jag menar det. Han kommer säkert inte sluta gråta över den här segern förrän nästa år, säger Zverev.

"Fantastiskt år"

Trots allt hade han ju besegrat en världsetta.

– Du spelade verkligen bättre än du gjorde i gruppspelet och du förtjänade att vinna, säger Novak Djokovic med andrapriset i hand, i riktning mot Zverev.

Även om det inte blev en sjätte ATP-slutspelstitel så var 2018 ett år som gav en makalös comeback och grand slam-titlar för serben, som avslutar året som världsetta.

– Om man sätter saker i perspektiv så har det ändå varit ett fantastiskt år, säger Djokovic.

Vinnaren Zverev hade också enbart positiva ord till sin motståndare.

– Som du spelade den andra halvan detta år... Jag undrar om vi någonsin kommer få se det. Jag är tacksam att du förlorade mot mig här i dag, säger Zverev.