Vetlanda kvitterade kvarten mot Hammarby

Vetlanda klamrar sig fast i SM-kvartsfinalen i bandy mot Hammarby. Patrik Johansson gjorde tre mål på väg fram till 7-5 på hemmaplan, 2-2 i matcher och en avgörande drabbning på söndag. Det svänger om bandykvartsfinalen mellan Hammarby och Vetlanda.(TT)
Publicerad 22 februari 2018

Det svänger om bandykvartsfinalen mellan Hammarby och Vetlanda.

Smålandslaget föll med 2-11 i Stockholm i den tredje matchen men skakade av sig storförlusten till det fjärde mötet i bäst av fem och vann med 7-5.

Smakstarten hjälpte till - och det var kaptenen som fixade den: efter 24 sekunder satte Johan Löfstedt 1-0 bakom Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

När sedan Patrik Johansson fyllde på med 2-0 och 3-0 - han gjorde även 6-3 - innan matchen nått halvvägs in i första halvlek hade Vetlanda lagt segergrunden.

””

Jesper Jonsson reducerade tre gånger för Hammarby och målet fram till 5-6 i 78:e minuten skapade ordentlig nerv i Sapa arena på Tjustkulle. Hemmalaget kunde dock hålla undan och i 90:e minuten satte Joakim Andersson 7-5.

Hammarbys avstängde VM-anfallare Christoffer Fagerström avtjänade sin andra match av tre utanför laget, men det tuffa spelet fortsatte. I andra halvlek tog domaren Mikael Hillerius tre utvisningar för våldsamma slag.

Den femte och avgörande kvartsfinalen spelas på Zinkensdamms IP i Stockholm på söndag.