USA chanslöst mot storebror

Kanada har på papperet det bästa laget i ishockey-VM och inledde med en programenlig seger i premiärmatchen i grupp B, 5-1 i det nordamerikanska prestigemötet med USA, som är Kanadas lillebror åtminstone i hockeysammanhang. USA tog visserligen ledningen, men glädjen efter Patrick Maroons 1-0-mål 4.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

USA tog visserligen ledningen, men glädjen efter Patrick Maroons 1-0-mål 4.54 in i den första perioden varade bara 31 sekunder. Sedan hade Edmontons stjärnforward Taylor Hall, etta i NHL-draften 2010, kvitterat. Och tre minuter senare tog Kanada ledningen genom Brendan Gallagher.

I andra perioden ökade Colorados Matt Duchene på till 3-1. 25-åringen, som var med i Kanadas guldlag i OS 2014, utsågs även till Kanadas bästa spelare. I tredje perioden stod Boone Jenner och Brad Marchand för ett mål var.

Jättetalangen Patrik Laine, som fyllde 18 år i april, gjorde två mål och en assist i sin VM-debut när Finland besegrade Vitryssland med 6-2.