TT-Sport

Rönnberg: "Nivån vi vill vara på"

TT-Sport Artikeln publicerades

Frölunda reste sig tre gånger och vann med 4-3 efter straffar mot Mora. Det var lagets fjärde seger på de senaste fem matcherna. - Nu närmar vi oss den nivå vi vill vara på, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg. Moras negativa trend med två tunga förluster i rad skulle vändas på hemmaplan.(TT)

Moras negativa trend med två tunga förluster i rad skulle vändas på hemmaplan. Den inställningen präglade också matchbilden i hemmamötet med Frölunda.

I slutet av första perioden: David Kase gjorde 1-0 till Mora och Frölunda kvitterade direkt genom Mats Rosseli Olsen.

I början av andra perioden: Mora tog ledningen med 2-1 genom Sebastian Hartman, men Frölunda svarade direkt när Christoffer Ehn kvitterade till 2-2 genom matchens både vackraste och viktigaste mål. Han fick pucken av Max Friberg i mittzon och rundade sedan själv flera backar innan pucken satt i nät.

"Härligt mål"

– Det var ett härligt mål som betydde mycket för oss. Samtidigt hade jag lite tur när några av Morabackarna fick stopp på isen, sade Ehn, som äntligen fick göra mål.

– Jag är mycket glad över att just Christoffer Ehn fick göra målet. Han har kämpat och spelat bra en tid utan att ha fått utdelning, säger tränare Roger Rönnberg.

I slutet av matchen reste sig Frölunda en tredje gång. Laget såg ut att gå mot en 3-2-seger när Jacob Nilsson kvitterade för Mora då det återstod bara 2.07 minuter. Frölunda kom tillbaka efter mentala smällen och presterade ett strålande spel i förlängningen innan laget avgjorde i straffläggningen genom mål av Ryan Lasch.

Roger Rönnberg förklarade Frölundas förmåga att alltid resa sig:

– Vi har lyckats komma till en nivå där vi inte blir styrd av känslorna och resultaten. Killarna är hela tiden lugna och fokuserar på nästa byte även om de släppt in ett mål i bytet innan. Det lyckades vi med i dag.

Stärkt defensiven

Detta var Frölundas fjärde seger på senaste fem matcherna. Laget är på gång och målskytten Christoffer Ehn förklarar varför:

– Vi är ett offensivt spelande lag som äntligen fått till det defensiva spelet. Svårare är det inte.

För Mora är det jobbigt. Tredje raka förlusten, även om det denna kväll fanns en del ljusglimtar. Bland annat Jacob Nilsson, som nu är tillbaka efter en skada och kommit i bra form. Nu gjorde han ett mål och två assist. Assisterande förbundskapten Peter Popovic, som var på plats i Mora, gillade honom:

– Jag är imponerad av hans fart. I framtiden skulle jag vilja se honom ännu mer med puck när han bryter igenom. Jacob Nilsson kan bli mycket bra om han tuggar på och är frisk.