Rönnberg: "Nivån vi vill vara på"

Frölunda reste sig tre gånger och vann med 4-3 efter straffar mot Mora. Det var lagets fjärde seger på de senaste fem matcherna. - Nu närmar vi oss den nivå vi vill vara på, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg. Moras negativa trend med två tunga förluster i rad skulle vändas på hemmaplan.(TT)
Publicerad 19 oktober 2017

Moras negativa trend med två tunga förluster i rad skulle vändas på hemmaplan. Den inställningen präglade också matchbilden i hemmamötet med Frölunda.

I slutet av första perioden: David Kase gjorde 1-0 till Mora och Frölunda kvitterade direkt genom Mats Rosseli Olsen.

I början av andra perioden: Mora tog ledningen med 2-1 genom Sebastian Hartman, men Frölunda svarade direkt när Christoffer Ehn kvitterade till 2-2 genom matchens både vackraste och viktigaste mål. Han fick pucken av Max Friberg i mittzon och rundade sedan själv flera backar innan pucken satt i nät.

"Härligt mål"

””
””

I slutet av matchen reste sig Frölunda en tredje gång. Laget såg ut att gå mot en 3-2-seger när Jacob Nilsson kvitterade för Mora då det återstod bara 2.07 minuter. Frölunda kom tillbaka efter mentala smällen och presterade ett strålande spel i förlängningen innan laget avgjorde i straffläggningen genom mål av Ryan Lasch.

Roger Rönnberg förklarade Frölundas förmåga att alltid resa sig:

””

Stärkt defensiven

Detta var Frölundas fjärde seger på senaste fem matcherna. Laget är på gång och målskytten Christoffer Ehn förklarar varför:

””

För Mora är det jobbigt. Tredje raka förlusten, även om det denna kväll fanns en del ljusglimtar. Bland annat Jacob Nilsson, som nu är tillbaka efter en skada och kommit i bra form. Nu gjorde han ett mål och två assist. Assisterande förbundskapten Peter Popovic, som var på plats i Mora, gillade honom: