Svenskar bakom Nashvilles seger

En svensk trio låg bakom Nashvilles 6-2-seger mot San Jose i nattens NHL-ishockey. Men nattens stora stjärna var Pittsburghs Sidney Crosby. Viktor Arvidsson gjorde två mål och Filip Forsberg ett plus två assist när Predators mötte San Jose Sharks hemma.(TT)
Publicerad 7 februari 2016

Viktor Arvidsson gjorde två mål och Filip Forsberg ett plus två assist när Predators mötte San Jose Sharks hemma. Men det var Calle Järnkrok som inledde den svenska poängskörden med sitt 2-0-mål, 6.26 in i andra perioden med ett handledsskott - hans nionde fullträff för säsongen.

Arvidsson gjorde 3-1 drygt 17 minuter in i andra perioden, assisterad av Forsberg. Forsberg själv gjorde sedan 4-1 i tredje innan han åter passade fram till Arvidssons 5-1.

Matchen slutade med klar seger för Predators, 6-2.

Karlsson visade vägen

I Ottawa låg lagkaptenen Erik Karlsson bakom mycket när hans Senators krossade Toronto med 6-1.

Erik Karlsson spelade fram till fyra mål, ett av dem gjorda av landsmannen Mika Zibanejad. Därmed bröt Ottawa sviten med förluster, innan matchen hade laget förlorat tre matcher i rad.

””

Karlsson är den första backen som gjort fyra assist under flera matcher under en säsong sedan 1990-talet, enligt nhl.com.

””

Även Loui Eriksson hittade rätt när hans Boston vann med 2-1 mot Buffalo efter förlängning. Det var svenskens tionde mål för säsongen, och ett av hans lättaste, säger han efter matchen.

””

Crosbys 900:e poäng

Pittsburgh Penguins center Sidney Crosby gjorde i natt sitt 900:e NHL-poäng i karriären - som snabbt blev både 901 och 902. Stjärnan nådde drömgränsen i matchen mot Florida Panthers med en assist 14.56 in I tredje perioden till backen Kris Letang.

Crosby gjorde sedan själv mål med 1.15 kvar och reducerade till 2-2, sedan assisterade han åter Letang i det matchavgörande 3-2-målet i förlängningen.