TT-Sport

Svensk domare peppade spelare - stängs av

TT-Sport Artikeln publicerades

Den svenske tennisdomaren Mohamed Lahyani klev ner från sin domarstol för att peppa spelaren Nick Kyrgios under en match i US Open i år. Händelsen väckte stor uppmärksamhet och svensken kritiserades av somliga men försvarades av andra.(TT)

Den svenske tennisdomaren Mohamed Lahyani klev ner från sin domarstol för att peppa spelaren Nick Kyrgios under en match i US Open i år. Händelsen väckte stor uppmärksamhet och svensken kritiserades av somliga men försvarades av andra.

Nu meddelar dock ATP att man stänger av Lahyani två veckor utan lön eftersom hans handling kan ha äventyrat den opartiskhet som krävs.

"Även om han ville väl var hans agerande beklagligt och kan inte lämnas utan disciplinära åtgärder från oss. Vi vet att vi kommer att lära av detta och ser fram emot att välkomna honom tillbaka i oktober", säger Gayle David Bradshaw, ATP:s vice ordförande för regler och tävling, i ett pressmeddelande.

Lahyani missar därmed China Open i Peking och Shanghai Masters, och väntas vara tillbaka i domarstolen den 15-21 oktober i Stockholm Open.