Storseger för Rosengård i derbyt

Fyra mål på elva minuter. FC Rosengårds målexplosion gav dem segern i Skånederbyt mot Vittsjö - och serieledning. FC Rosenhård har förtvivlat svårt att komma ur startblocken under matcherna i inledningen av årets damallsvenska fotbollssäsong.(TT)
Publicerad 25 april 2015

FC Rosenhård har förtvivlat svårt att komma ur startblocken under matcherna i inledningen av årets damallsvenska fotbollssäsong. På de första tre matcherna har det regerande mästarlaget inte lyckats göra mål under den första halvleken.

Nu är det inget större problem för tränare Marcus Tillys spelare. Malmöklubben öser nämligen in mål under de sista 45 minuterna. 4-1 mot Örebro, 5-0 mot Hammarby följdes under lördagens Skånederby mot Vittsjö upp med en 4-0-seger. Och som vanligt föll samtliga fullträffar i den andra halvleken.

Ramona Bachmann inledde målskyttet med två påpassliga avslut. Anja Mittag och Sara Björk Gunnarsdottir avslutade målfesten med var sin fullträff.

Under lördagens andra allsvenska match möttes AIK och Mallbacken i Stockholm. Inget av bottenlagen hade tagit några poäng inför mötet. Sarah Bergman i bortalaget fixade dock tre poäng till Mallbacken med sitt mål i den 32:a minuten, och lämnar därmed kvar AIK som ensam jumbo i tabellen.