TT-Sport

Starkare Guidetti tillbaka i kvaltruppen

TT-Sport Artikeln publicerades

Nyckelbenskadan kategoriserar han som otur. Och den dubbla försäsongen beskriver John Guidetti på ett klassiskt John Guidetti-vis: - Jag är lite som "Iron Man", lite starkare och har en bra högerkrok, säger han. Extrem smärta.(TT)

Extrem smärta. Det är de två första orden som den verbale John Guidetti snabbt häver ur sig när han beskriver skadan - fyra frakturer på nyckelbenet - som han råkade ut för i Celta Vigos genrep mot Roma.

– Jag minns att jag kom fri och att jag skulle chippa med vänstern, men (Federico) Fazio körde över mig, säger han.

– Jag kände direkt att det gjorde ont, sedan blev smärtan bara mer och mer. Först trodde jag att axeln hade gått ur led men så stack det ut en stor grej och då märkte jag direkt att det kanske inte var så bra.

"Liten superhjälte"

Anfallaren kördes direkt till sjukhuset och opererades. Den första prognosen var åtta veckor men 25-åringen var tillbaka i träning betydligt snabbare än väntat. Med ett nyopererat nyckelben kunde han hålla i gång konditionen och dessutom vara med i stora delar av klubbens träningar.

Och trots drygt 14 minuters spel i La Liga anser han att det är en betydligt starkare John Guidetti som nu är tillbaka i Sveriges VM-kvaltrupp till matcherna hemma mot Luxemburg, lördag, och borta mot Nederländerna tre dagar senare.

– Nu är det återställt. Det är en liten järnplatta där inne och jag känner mig lite som "Iron Man" i högerarmen. Det är perfekt, en liten superhjälte, säger han.

– Jag gjorde en jäkligt bra försäsong och sedan fick jag en extra, så det var perfekt. Jag har kört dubbla. Jag kommer starkare än någonsin. Alla andra slutade att springa men jag fick fortsätta några veckor till. Det var tur i oturen.

Glad Guidetti

Skadan gjorde att John Guidetti missade inledningen av La Liga-säsongen och förra landslagssamlingens 2-3 mot Bulgarien i Sofia och 4-0 mot Vitryssland i Borisov.

Men anfallaren känner ändå att han var med på resan som resulterade i tre nya poäng och att Sverige fortsatt är med i kampen om en direktplats till VM Ryssland nästa sommar.

– Jag har varit aktiv med grabbarna på telefonen. Vi har surrat mycket, så vi har hållit kontakten. Man är med fast man inte är med, så det löste jag. Nu är det skönt att vara med kroppsmässigt. Det är bara grymt att vara tillbaka, pusha grabbarna, ge energi och försöka njuta.

Som vanligt går det undan när John Guidetti pratar. Anfallaren hinner med många ord och långa meningar när han kvickt beskiver tiden sedan sin senaste landslagssamling.

Det är bara ett ämne som får honom att bromsa upp: Hur ser han på konkurrensen i anfallet, hur ser han på möjligheten att får starta i VM-kvalmatcherna?

– Det är som alltid. Det är många duktiga fotbollsspelare, säger han.