Skellefteå vände mot Kosice

Skellefteå blev första svenska klubb att ta sig till åttondelsfinal i CHL-ishockeyn. Skellefteå vände 3-4 från första matchen mot tjeckiska Kosice och vann hemmareturen med 3-0. En bit in i andra perioden kom ledningsmålet genom Janne Pesonen som gav Skellefteå sammanlagd kvittering i sextondelsfinalen.(TT)
Publicerad 6 oktober 2015

En bit in i andra perioden kom ledningsmålet genom Janne Pesonen som gav Skellefteå sammanlagd kvittering i sextondelsfinalen.

Sedan utnyttjade Skellefteå ett numerärt överläge i början av tredje perioden. Terry Broadhurst satte 2-0 efter 1.42, assisterad av Pär Lindholm och Sebastian Aho. Kosice åkte på en utvisning efter att ha haft för många spelare på isen med en och en halv minut kvar och då försvann chansen till reducering och förlängning. I stället kunde Pär Lindholm göra 3-0 i tom tjeckisk bur med sekunder kvar och totalsegern skrevs till 6-4.