Skadeskjutet HIF numret för litet

Åtta spelare borta var minst ett par för många. Ett skadeskjutet Helsingborg kunde inte rå på Häcken. Hisingslaget vann med klara 2-0 i solskenet på Olympia. - Det är inte alls okej, sade HIF:s Andreas Landgren till CMore. Helsingborgs skadesituation är närmast osannolik.(TT)
Publicerad 24 juli 2016

Helsingborgs skadesituation är närmast osannolik. Sju mer eller mindre ordinarie spelare fanns uppskrivna på frånvarolistan inför söndagens allsvenska match hemma mot Häcken. Bland namnen syntes stjärnor som Jordan Larsson, Johan Mårtensson och Linus Hallenius. Dessutom fick viktige försvararen, och lagkaptenen, Peter Larsson kasta in handduken på grund av sjukdom.

Det prekära läget tog ut sin rätt.

Minst sagt.

"Kan inte gråta över spilld mjölk"

Helsingborg var numret mindre än Häcken - framförallt i den första halvleken då matchen avgjordes. Göteborgarnas båda mål kom före pausvilan: John Owoeri gjorde det första efter 25 minuter och kort därefter stängde Tefu Mashamaite butiken med sin 2-0-fullträff.

””
””

I och med förlusten är Helsingborg på allvar indraget i bottenstriden. Laget står på 18 poäng, bara fyra mer än Hammarby som ligger på kvalplatsen.

Men att värva sig ur skade- och formkrisen är det inte tal om.

””

Häcken blickar mot toppen

För Häcken betyder de tre poängen att laget tar rygg på topplagen i tabellen.

””

Matchen spelades i högsommarvärme i Helsingborg. Något som märktes. Efter slutsignalen sjönk flera spelare ihop, fullständigt utmattade.