TT-Sport

Sju insläppta för Lundqvist

TT-Sport Artikeln publicerades

New York Rangers och Henrik Lundqvist har det fortsatt tungt. Fjärde raka förlusten och sju insläppta mål blev det när svenskens NHL-klubb föll mot Philadelphia med 4-7. New York Rangers har inte missat slutspel sedan säsongen 2009/10, men just nu verkar laget vara i fritt fall.(TT)

New York Rangers har inte missat slutspel sedan säsongen 2009/10, men just nu verkar laget vara i fritt fall. Hemma i Madison Square Garden mot Philadelphia kom elfte förlusten på de 14 senaste matcherna. Dagen efter 3-6-förlusten mot Ottawa dessutom.

Lundqvist själv kallar matchresultatet en besvikelse.

– Man lever för det här och det betyder så mycket för så många. När man inte vinner och inte får resultat så måste man jobba väldigt hårt för att få känslan som behövs för att spela sitt bästa, säger han till medier efter matchen.

"Hitta energi"

Rangers hade ledningen med 1-0 och 2-1 och hängde med fram till 4-4. Lundqvists tunga dag sammanfattades väl med Jori Lehteräs 7-4-mål. Finländarens skott ändrade riktning på en Rangersklubba och gick in mellan benen på Lundqvist. Svensken bara skakade på huvudet åt att allt går fel just nu.

Målvakten säger att han försöker bli bättre på skott som snabbt ändrar riktning, och spela stabilt.

– Jag måste bara börja med mig själv. Att på något sätt hitta energi och självförtroende att spela spelet. Det är svårt.

60 minuter

"Henke" släppte in sju av 37 skott. 35-åringen hade blivit utbytt fyra gånger på de nio senaste matcherna men den här gången stannade han kvar på isen i 60 minuter.

Lundqvists målvaktskollega i Philadelphia, Alex Lyon, fick hoppa in efter den första perioden i stället för skadade Michal Neuvirth. Lyon räddade 25 skott och släppte bara in ett mål. Segern var hans första i NHL. Philadelphias rutinerade forward Claude Giroux gjorde tre poäng och firade sitt 200:e NHL-mål.

Rangers är fem poäng från slutspel med 22 matcher kvar att spela.