Sju insläppta för Lundqvist

New York Rangers och Henrik Lundqvist har det fortsatt tungt. Fjärde raka förlusten och sju insläppta mål blev det när svenskens NHL-klubb föll mot Philadelphia med 4-7. New York Rangers har inte missat slutspel sedan säsongen 2009/10, men just nu verkar laget vara i fritt fall.(TT)
Publicerad 18 februari 2018

New York Rangers har inte missat slutspel sedan säsongen 2009/10, men just nu verkar laget vara i fritt fall. Hemma i Madison Square Garden mot Philadelphia kom elfte förlusten på de 14 senaste matcherna. Dagen efter 3-6-förlusten mot Ottawa dessutom.

Lundqvist själv kallar matchresultatet en besvikelse.

””

"Hitta energi"

Rangers hade ledningen med 1-0 och 2-1 och hängde med fram till 4-4. Lundqvists tunga dag sammanfattades väl med Jori Lehteräs 7-4-mål. Finländarens skott ändrade riktning på en Rangersklubba och gick in mellan benen på Lundqvist. Svensken bara skakade på huvudet åt att allt går fel just nu.

Målvakten säger att han försöker bli bättre på skott som snabbt ändrar riktning, och spela stabilt.

””

60 minuter

"Henke" släppte in sju av 37 skott. 35-åringen hade blivit utbytt fyra gånger på de nio senaste matcherna men den här gången stannade han kvar på isen i 60 minuter.

Lundqvists målvaktskollega i Philadelphia, Alex Lyon, fick hoppa in efter den första perioden i stället för skadade Michal Neuvirth. Lyon räddade 25 skott och släppte bara in ett mål. Segern var hans första i NHL. Philadelphias rutinerade forward Claude Giroux gjorde tre poäng och firade sitt 200:e NHL-mål.

Rangers är fem poäng från slutspel med 22 matcher kvar att spela.