Storskräll av Wales i EM

Sagan om den röda draken fortsätter i fotbolls-EM. Hal Robson-Kanu och Sam Vokes är de osannolika hjältarna som får Wales år 2016 att påminna om gamla danska och grekiska bragder från förr. Förre Reading-spelaren Hal Robson-Kanu är kanske inte känd som någon teknisk virtuos.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Förre Reading-spelaren Hal Robson-Kanu är kanske inte känd som någon teknisk virtuos.

Men tio minuter in i andra halvlek i kvartsfinalen mot Belgien svarade anfallaren för en prestation som förmodligen får självaste Johan Cruyff att le i sin fotbollshimmel.

Robson-Kanu tog emot en passning från Aaron Ramsey med ryggen mot målet inne i straffområdet, höll undan ett par belgiska försvarare och vände på en femöring - vilket lurade alla.

Därefter placerade han lugnt och behärskat in 2-1 bakom Thibaut Courtois i det belgiska målet, och skickade Wales mot semifinalen.

"Välförtjänt"

Spiken i kistan satte sedan nästan lika anonyme Sam Vokes på nick i slutminuterna.

””

Robson-Kanu utsågs till matchens lirare.

””
””
””

Som Grekland?

De belgiska favoriterna - tvåa på världsrankningen - försökte och försökte, men imponerade egentligen bara under matchinledningen, då Radja Nainggolan kanonsköt 1-0 efter 13 minuter.

Wales påminner i sin tur om gamla skrällar i tidigare EM, som när Danmark vann 1992 och Grekland 2004.

Förbundskapten Chris Coleman var lycklig.