Ronaldo kan snuva Messi på skytteligatrippel

Lionel Messis Barcelona får nöja sig med en cuptitel den här säsongen. Men den argentinske stjärnan har fortfarande chansen till en personlig trippel - en skytteligatrippel. Det största hotet är ärkerivalen Cristiano Ronaldo.(TT)
Publicerad 28 maj 2017

Leo Messi satte 1-0 i den 30:e minuten när Barcelona slog Alavés med 3-1 i spanska cupens final på lördagskvällen. Målet var hans femte i turneringen, vilket gav en delad skytteligaseger med Sevillas Wissam Ben Yedder.

Alavés kvitterade tre minuter senare genom den franske vänsterbacken Theo Hernández. Men i slutet av halvleken avgjorde Neymar och Paco Alcácer finalen på Atlético Madrids hemmaarena Vicente Calderón med två snabba mål - och såg därmed till att Luis Enrique fick avsluta sin sista match som huvudtränare för Barcelona med ännu en titel.

Barcelona kom aldrig i fatt Real Madrid i ligan i år, men Messi vann skytteligan på 37 mål - åtta fler än lagkamraten Luis Suárez och tolv strutar före Real Madrids Cristiano Ronaldo.

Med bara finalen mellan Juventus och Real Madrid kvar att spela i Champions League leder argentinaren med sina elva mål skytteligan även där. Men Cristiano Ronaldo har gjort tio och har därmed en god chans till seger såväl i världens största klubblagsturnering som att bli dess skyttekung.