TT-Sport

Ronaldo fick le - till slut

TT-Sport Artikeln publicerades

Det blev seger för Cristiano Ronaldo i ligadebuten i nya klubben Juventus - till slut. Fotbollsstjärnan gick dock mållös av planen när hans lag avgjorde på tilläggstid borta mot Chievo, 3-2.(TT)

Juventus tränare Massimiliano Allegri var imponerad av Cristiano Ronaldo i hans Serie A-debut för Turinklubben - trots att det inte blev något mål för portugisen.

– Man ser redan att det är en speciell spelare. Han drog isär försvaret, han rörde sig mellan deras lagdelar men han fick inte bollen, säger Allegri efter 3-2 mot Chievo.

Ronaldo hade några chanser att göra mål men han fick inte bollen förbi Chievos målvakt.

– Han (Ronaldo) gjorde en bra match men (Stefano) Sorrentino stod i vägen, säger Allegri.

Tätt utanför

Det började bra för det regerande mästarlaget när Sami Khedira följde upp Giorgio Chiellinis nickförsök på en frispark i den tredje minuten och satte 1-0.

I den 18:e minuten kunde Ronaldo ha utökat ledningen men hans direktskott på colombianen Juan Quadrados passning gick tätt utanför Sorrentinos högerstolpe.

I stället vände hemmalaget på matchen.

Först nickade polacken Mariusz Stepinski in 1-1 och sedan satte Emanuele Giaccherini, som slog inlägget till det första målet och vann ligan med Juventus 2012 och 2013, 2-1 på straff.

"Väldigt glad"

Juventus kom dock tillbaka och kvitterade till 2-2 när Chievo-försvararen Mattia Bani styrde in en hörna i eget mål.

I slutminuterna trodde kroaten Mario Mandzukic att han hade avgjort matchen men Ronaldo hade dessförinnan varit inblandad i en tilltrasslad situation som videogranskades och Chievo tilldömdes frispark. Juventus fick ändå sista ordet när inhopparen Federico Bernardeschi styrde in 3-2 i den tredje tilläggsminuten.

Cristiano Ronaldo gick leende av planen.

– Jag slogs av hur enkelt han smälter in i laget och han var väldigt glad över segern, säger Allegri.