TT-Sport

Rögles magiska vecka forsatte

TT-Sport Artikeln publicerades

Straffvinst mot Luleå, seger vid full tid mot Färjestad och en ny trea - den första i höst på bortaplan - mot Brynäs (5-4) Snacka om en glädjens vecka för hårt prövade Rögle. - En jätteboost för självförtroendet. Som vi spelar nu så vinner vi, säger Rögleforwarden Ludvig Rensfeldt(TT)

Det var han, född i Gävle och fostrad i Brynäs, som med ett prickskytte planterade Rögles 4-3 puck i bortre krysset.

– Jag ser en lucka vid backen, lyckas få till ett bra skott som går ribba in. Ett snyggt mål, konstaterar 25-åringen.

Det var dessutom han som naglade fast pucken nere vid Brynäsmålet i slutminuterna lagom länge för att Juhamatti Aaltonen och segerskytten Kevin Gagne skulle hinna positionera sig framför Felix Sandström och sedan avgöra via ett smörpass respektive ett kylig avslut längs isen och in mellan benen på Brynäsmålvakten.

– Så otroligt skönt. Det har varit jobbigt men att vi har jobbat oss upp och tagit tre raka segrar i tre tuffa matcher bevisar att vi är på gång.

Blytung start

Det "jobbiga" är så klart den blytunga säsongsinledningen där Rögle inledde med en skadeskjuten förstemålvakt på träning, tre brakförluster i de första matcherna, fortsatt öppna spjäll bakåt på det, supporterkrav på lagledningens avgång och en målskillnad som kan ge vilken tränare som helst mardrömmar.

Men.

En ny målvakt värvades i Justin Pogge.

Han inledde visserligen med både brakförlust och en tavla modell större i sin hemmadebut. Fick räkna in en ny förlust i match två, men nu med modesta 1-2 på straffar mot Karlskrona.

Sedan vände det.

För en vecka sedan kom första bortasegern, 4-3 efter straffar mot Luleå.

I tisdags plockades första segern vid full tid hemma mot serieledarna Färjestad (5-2).

Hyllar Pogge

Till sist fattades bara en bortaseger vid full tid för att hela förvandlingen skulle vara ett faktum.

– Pogge har varit jättebra, absolut. Han har tagit puckarna och är jätteduktig på att spela pucken också. Det underlättar väldigt mycket för oss i uppspelsfasen när han går ut och stoppar pucken och fördelar den på backarna. Men att vi fick in honom är absolut inte allt utan det är många grejer som blivit bättre.

TT: Som till exempel?

– Att vi lägger ner lite extrajobb över hela banan och hjälper varandra nu. Vi lägger lite bättre passningar också så att vi kommer ur egen zon lättare och inte blir kvar där så länge. Det är ganska många grejer som har blivit lite bättre om man säger så.

För Brynäs blev den svängiga matchen och en bortdömd 5-5-kvittering för hög klubba med 24 sekunder kvar, en ny käftsmäll.

Eller som nye tillfällige (?) Brynästränaren Tommy Sjödin konstaterar:

– Efter 2-2 blir det ängsligt, men vi krigar oss in i matchen igen och grabbarna visar styrka som nästan kan vända på det här trots att vi inte spelar bra. Men vi har en del att jobba med fortfarande.