Ovana målskyttar bakom segern

Tre olika spelare gjorde sina första mål för säsongen. Då vann Skellefteå trots en blek insats med 3-2 mot Karlskrona. Segerskytt blev Martin Lundberg efter 5. 28 i slutperioden. Efter sex matcher i SHL var det fortfarande tomt i poängprotokollet för Pär Lindholm.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015
Tre olika spelare gjorde sina första mål för säsongen. Då vann Skellefteå trots en blek insats med 3-2 mot Karlskrona. Segerskytt blev Martin Lundberg efter 5.28 i slutperioden. Efter sex matcher i SHL var det fortfarande tomt i poängprotokollet för Pär

Efter sex matcher i SHL var det fortfarande tomt i poängprotokollet för Pär Lindholm. Men när hans tidigare lag Karlskrona kom på besök lossnade det. På 34 sekunder i slutet av den första perioden kvitterade 24-åringen först till 1-1 och spelade sedan fram Adam Pettersson till ledningsmålet 2-1 för Skellefteå.

Annars var det Karlskrona som började matchen bäst. Många hade säkert väntat att seriejumbon skulle backa hem och spela försiktigt mot Skellefteå på bortaplan. I stället startade man friskt och frejdigt, jobbade hårt och fick också utdelning i form av ett ledningsmål.

Pinsamt powerplay

Om Karlskrona ligger sist i SHL har Skellefteå samma pinsamma position i powerplay-tabellen. Spelet med en man mer på isen fungerar inte alls. Nu blev det dessutom direkt en riktig kalldusch i den spelformen när gästerna efter 10.44 bröt ett slarvigt Skellefteåuppspel så att Emil Larsson kunde ge Karlskrona ledningen, trots att laget hade en spelare i utvisningsbåset.

Med hjälp av Pär Lindholms lyckosekunder i slutet av den första perioden kunde ändå Skellefteå vända till 2-1. Först slog Janne Pesonen under en avvaktande utvisning en perfekt passning till Lindholm som enkelt kunde styra in sitt första mål för säsongen. Sedan serverade Lindholm sin kedjekompis Adam Pettersson en bakåtpassning så att även han fick spräcka sin målnolla. Pettersson var för övrigt en av få hemmaspelare som gjorde en bra match.

Hafsigt och trögt

För Skellefteå hade verkligen inte någon av sina bättre dagar. Det var hafsigt och  trögt på samma gång. Anfallsspelet bestod mest av soloåkningar.

I slutet av den andra perioden fick laget betala för sin tafatthet när Karlskronas Joel Kellman, sittande på baken, kunde skicka in en kvittering till 2-2.

Trots allt blev det till slut ändå en trepoängare för Skellefteå efter att Martin Lundberg slagit in en målvaktsretur i början av den tredje perioden.

Karlskrona väntar fortfarande på sin första bortseger i SHL.